Schimbare radicală a vremii! Vor fi temperaturi de peste 20 de grade

de | 16.01.2023 08:13 | Știri, După locație, După subiect, Lifestyle, Național

Vremea se va schimba radical în următoarele zile, potrivit meteorologilor. Deși iarna a dat semne că se apropie, temperaturile vor începe din nou să urce, conform Administrației Naționale de Meteorologie. Potrivit meteorologilor, în unele zone se vor atinge chiar și 21 de grade.

Începând de miercuri, maximele se vor situa între 15 până la posibil 20-21 de grade, mai ales în regiunile extracarpatice. De asemenea, minimele vor fi și ele pozitive în aproape toată țara, între 2 și 12 grade.

Nu excludem să avem și în ultima lună de iarnă intervale cu temperaturi mai mari de 10-15 grade. Practic, estimările actualizate vineri pentru intervalul 16 ianuarie – 16 februarie indică posibilitatea ca cel puțin până la finalul lunii ianuarie, considerată, în mod tradițional, cea mai rece lună a anului și a iernii în țara noastră, dar care, iată, în acest an nu mai respectă tradiția și, de altfel, în ultimele trei ierni, considerate în top 5 cele mai călduroase, iată că nici această iarnă nu a făcut excepție. Vorbim de temperaturi mai ridicate decât în mod obișnuit și estimarea indică posibilitatea ca și prima săptămână din februarie să fie caracterizată de temperaturi, în medie, peste normalul termic al unui început de lună februarie”, a transmis Elena Mateescu, directoarea ANM, potrivit Digi 24.

Însă, nu vom scăpa de ploi, urmând să revină în această săptămână. Cantitatea de precipitații va fi însemnată, mai ales în jumătatea nord-vestică, unde vor fi între 25 și 30 de litri pe metru pătrat.

La munte se vor înregistra precipitații mixte, dar și intensificări ale vântului de peste 100-120 km/h.

Foto descriptiv

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Ce ai face cu atâția bani? Report la Joker de peste 15,98 milioane de lei

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-maria-tomescu/" target="_self">Ana Maria Tomescu</a>

Articol scris de Ana Maria Tomescu

Editor și autor de content media, cu 6 ani de experiență în presa online, autor a peste 5000 de titluri, specialist PR și social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, cu master în Științele Comunicării.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte:

Ultimele articole