Programul ”Tezaur”. Dobânzi neimpozabile de până la 7,25% pe an la titlurile de stat 

de | 05.11.2023 11:46 | Național, Economic

Românii mai pot să cumpere titluri de stat în cadrul programului ”Tezaur” din oficiile poștale din mediul urban ale Companiei Naționale ”Poșta Română” până pe data de 9 noiembrie.

Poșta Română continuă să intermedieze vânzarea titlurilor de stat destinate exclusiv populaţiei, în cadrul programului Tezaur, lansat de Ministerul Finanţelor Publice. Românii pot subscrie, până pe 10 noiembrie 2023, pentru două emisiuni de titluri de stat cu scadenţe la 1, respectiv 3 ani şi dobânzi anuale de 6,25% și 7,25%.

Termen limită

Veniturile aferente sunt neimpozabile. Prin subunitățile poștale, titlurile de stat pot fi cumpărate astfel: până pe 8 noiembrie 2023, prin reţeaua de oficii poştale ale Companiei, din mediul rural; până pe 9 noiembrie 2023, din oficiile poştale din mediul urban.

Sunt eligibile persoanele fizice care au împlinit vârsta de 18 ani la data efectuării subscrierii. Nu există o sumă maximă care poate fi investită de persoanele fizice în cadrul acestor emisiuni. Investitorii au posibilitatea anulării subscrierilor deja efectuate prin depunerea unei cereri de anulare în perioada de subscriere. Ulterior, subscrierile sunt definitive şi nu mai pot fi eliminate. Titlurile de stat sunt nominative, denominate în lei, fiecare având o valoare de 1 leu. Dobânda este plătibilă la termenele prevăzute în programul de emisiune. Subscrierea de fracțiuni ale unui titlu de stat nu se acceptă. De asemenea, titlurile de stat emise în cadrul Programului Tezaur pot fi transferabile și se pot răscumpăra în avans.

Sursă foto: posta-romana.ro.

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

După plafonarea plăților cash, băncile anunță majorarea comisioanelor

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-vlad/" target="_self">Ana Vlad</a>

Articol scris de Ana Vlad

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Programul Tezaur

Ultimele articole