Proiectul pentru înființarea unui Registru al Traficanților de Droguri a trecut de Senat

de | 19.12.2023 10:41 | Național, Lifestyle

Proiectul privind înființarea unui Registru al Traficanților de Droguri a fost adoptat luni în Senat cu 94 de voturi ”pentru”, două ”împotrivă” şi o abţinere. Propunerea legislativă privind Registrul naţional automatizat cu privire la persoanele care au comis infracţiuni din sfera traficului de droguri, precum şi pentru completarea Legii 76/2008 privind organizarea şi funcţionarea Sistemului Naţional de Date Genetice Judiciare va fi dezbătută de Camera Deputaţilor, care este for decizional.

Astfel, potrivit proiectului de act normativ, registrul ţine evidenţa persoanelor fizice condamnate ori împotriva cărora s-a dispus renunţarea la aplicarea, amânarea şi suspendarea pedepsei sub supraveghere, persoanelor de cetăţenie română despre care s-au primit comunicări de luare în evidenţă din partea autorităţilor centrale din celelalte state membre şi a autorităţilor competente din statele terţe pentru infracţiuni din sfera traficului de droguri.

”Un pas important în combaterea traficului de droguri!

Proiectul pe care l-am inițiat împreună cu colegi din PNL pentru înființarea unui Registru al Traficanților de Droguri a trecut de Senat, cu 94 de voturi.

Societatea noastră are nevoie de acest instrument!

Cei înscriși în Registru vor fi monitorizați. Ei vor avea obligația să declare orice schimbare de locație, deplasare mai mare de 7 zile, precum și detalii despre locurile frecventate și persoanele cu care intră în contact”, a transmis ministrul Justiției Alina Gorghiu pe pagina de Facebook.

Foto descriptiv. Sursă foto: just.ro.

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

10 localități vor avea gaze naturale. Alina Gorghiu: ”Vrem să asigurăm un viitor mai bun pentru toți argeșenii!”

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-vlad/" target="_self">Ana Vlad</a>

Articol scris de Ana Vlad

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Ministerul Justiţiei