Racla ce adăpostește Moaștele Sfântului Nectarie, la parohia Fundeni – Câmpulung Muscel

de | 07.05.2024 15:35 | Câmpulung Muscel, Lifestyle

Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului a venit astăzi, pe pagina de Facebook, cu o veste bună pentru credincioșii parohiei Fundeni. Astfel, potrivit informării publicate, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Calinic, în perioada 7-9 mai, Racla cu Moaștele Sfântului Ierarh Nectarie Taumaturgul, de la Așezământul Sfântul Nectarie din Pitești (Ceair, zona ”bazar ruși”) ajunge la Parohia Fundeni din Câmpulung Muscel.

Astfel, în programul initial era prevăzut ca astăyi în jurul prânzului, Racla să fie întâmpinataă de un sobor de preoți și conducerea Spitalului pentru a fi săvârșită o slujbă pentru sănătatea bolnavilor internați la Spitalul Municipal din Câmpulung, purtându-se Racla prin fiecare secție medicală, apoi Racla cu Sfintele Moaşte ajunge la Parohia Fundeni.

Sursă foto: Facebook Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului.

Programul liturgic de la Parohia Fundeni:

  • marți, 07 mai, ora 18:00, Vecernia cu Litia și Paraclisul Sf. Nectarie;
  • miercuri, 08 mai, de la ora 07:00, va fi Acatistul Sf. Nectarie, Utrenia și Sf. Liturghie, iar seara, tot de la ora 18:00, Vecernia de hram cu Litia și Paraclisul Sf. Nicolae;
  • joi, 09 mai, de la ora 07:30 va fi Acatistul Sf. Nicolae, Utrenia, Sf. Liturghie și parastasul pentru Ctitori; de la ora 16:00, plecarea Moaștelor spre Așezământul Sfântului din Pitești.

”Biserica va fi deschisă de dimineața până seara și sunt invitați toți doritorii să vină și aducă închinare spre slava lui Dumnezeu și cinstirea Sfinților Lui Nicolae și Nectarie. Asemenea procesiuni se vor desfășura în fiecare oraș al județului, precum și la câteva mănăstiri. În Patriarhia Română 2024 a fost proclamat ca ”Anul omagial al pastoraţiei şi îngrijirii bolnavilor” şi ”Anul comemorativ al tuturor Sfinţilor tămăduitori fără de arginţi”. Așezământul Sfântul Nectarie din Pitești, situat pe str. Gheorghe Lazăr, nr.20, zona Crinului-bazar rusi, a primit o părticică din Moaștele Sfântului Nectarie din Eghina, în anul 2013”, se mai arată în informarea publicată.

Sursă foto: Facebook Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului.

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Oportunități de angajare! Dacă vă căutați un loc de muncă, acum este momentul!

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-vlad/" target="_self">Ana Vlad</a>

Articol scris de Ana Vlad

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului

Ultimele articole