anchetaonline.ro

Reguli noi pentru șoferi! Ce se va întâmpla cu constatarea amiabilă

de | 02.09.2022 07:54 | Știri, După locație, După subiect, Lifestyle, Național

Vor fi făcute schimbări în privința completării formulalelor în caz de accident. Potrivit unei modificări de lege, conducătorii auto implicați într-o tamponare vor putea face constatarea amiabilă online, într-o aplicație creată special pentru aceste situații.

Până acum, șoferii erau nevoiți să completeze fizic formularul respectiv, la o societate de asigurări. Conform Antena 3, măsura ar urmă să fie aplicată de la finalul lunii septembrie.

De asemenea, o altă modificare privește societățile de asigurări, care își vor putea stabili prețurile individual și nu în funcție de tarifele de referință. Amintim că până acum, firmele de asigurări erau nevoite să anunțe Autoritatea de Supraveghere Financiară în privința schimbărilor prețurilor.

O altă schimbare este asigurarea netă pe cheltuieli, care oferi posibilitatea de a primi ofertelor de la mai mulți distribuitori, potrivit sursei citate.

Foto Hotnews.ro

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Prețuri mai mari la RCA pentru românii cu vârsta sub 30 de ani

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-maria-tomescu/" target="_self">Ana Maria Tomescu</a>

Articol scris de Ana Maria Tomescu

Editor și autor de content media, cu 6 ani de experiență în presa online, autor a peste 5000 de titluri, specialist PR și social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, cu master în Științele Comunicării.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: