anchetaonline.ro

România are cea mai bună viteză a internetului 5 G

de | 02.12.2022 09:58 | Știri, După subiect, Lifestyle, Național

Măcar avem viteză la internet! România a înregistrat în al treilea trimestru cele mai rapide viteze 5G din Europa de Sud-Est cu o viteză medie de descărcare fixă de 131,96 Mbps și o viteză de încărcare de 94,29 Mbps, potrivit Speedtest Intelligence, citați de cei de la economica.net.

Majoritatea țărilor din sud-estul Europei au lansat servicii 5G, inclusiv Croația, Cipru, Grecia, Muntenegru, Macedonia de Nord, România și Slovenia. Pe de altă parte, Serbia, Albania și Bosnia și Herțegovina nu au scos încă la licitație spectrul 5G dedicat. După România, următoarea clasată din regiune este Slovenia. Datele au fost prezentate de către compania Ookla (lider mondial în domeniul aplicațiilor de testare a rețelelor fixe în bandă largă și mobile, a datelor și anali) în cadrul Summit-ului inaugural de reglementare din Europa de Sud-Est.

Serviciile comerciale 5G au fost lansate în România din 2019 de către majoritatea furnizorilor de telefonie mobilă. În România, potrivit datelor Autorităţii Naţionale pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii (ANCOM), la 1 iulie 2022 numărul de abonamente cu conexiune 5 G existente trecuse de 400.000.

Foto descriptiv. Sursă foto: pixabay.com.

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Twitter poate urma să fie interzis!

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-vlad/" target="_self">Ana Vlad</a>

Articol scris de Ana Vlad

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Ookla