anchetaonline.ro

Ruta Cultural Turistică a obiectivelor memoriale din România, recunoscută

de | 01.12.2022 17:46 | Știri, După subiect, Lifestyle, Național

Ministerul Antreprenoriatului și Turismului a marcat Ziua Națională prin recunoașterea unei noi rute cultural turistice: ”Ruta Cultural Turistică a obiectivelor memoriale din România dedicate eroilor căzuți pentru libertate”. Aceasta cuprinde 80 de obiective memoriale din trei județe, respectiv Vrancea, Constanța și Buzău.

„Așadar, pentru că purtăm cu noi datoria de a duce mai departe valorile înaintașilor noștri, în cinstea memoriei celor care au luptat pentru onoare, Ministerul Antreprenoriatului și Turismului recunoaște o nouă Rută Cultural Turistică, dezvoltată pe plan național. Aceasta cuprinde 80 de obiective memoriale din trei județe, respectiv Vrancea, Constanța și Buzău, fiind dedicată curajului, puterii de sacrificiu și dorinței de trăi liberi pe pământ românesc. Invit atât românii, cât și turiștii străini, să parcurgă cu interes obiectivele incluse în această rută, care reușește să surprindă un fragment important din istoria țării noastre! La mulți ani, România! La mulți ani, dragi români!”, a explicat, în comunicatul transmis, ministrul antreprenoriatului și turismului, Constantin-Daniel Cadariu.

Memorialul ”Închisoarea Tăcerii”

Printre obiectivele cuprinse în rută, menționăm: Mausoleul Mărășești, Monumentul Ecaterina Teodoroiu, placa comemorativă a Colegiului Național ”Mircea cel Bătrân” din Constanța, Troița Eroilor din Tichilești, Ruinele Mausoleului de la Racovițeni, Memorialul ”Închisoarea Tăcerii” și multe altele. Ministrul explică că Ruta Cultural Turistică a obiectivelor memoriale din România dedicată eroilor căzuți pentru libertate rămâne în continuare deschisă pentru autorităţile publice locale, dar şi pentru asociaţiile din domeniul turismului/culturii, care doresc să se alăture. Scopul acestui demers îl reprezintă valorificarea potențialului turistic, cultural și istoric, precum și creșterea numărului de turiști din județele Constanța, Buzău și Vrancea, dar și din regiune.

Sursă foto: Ministerul Antreprenoriatului și Turismului

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Piteștiul, în haine de sărbătoare! S-a deschis Târgul de Crăciun

Citește articolele pe același subiecte: Ministerul Turismului
<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-vlad/" target="_self">Ana Vlad</a>

Articol scris de Ana Vlad

Articole asemănătoare: