anchetaonline.ro

Sărbătorim împreună Săptămâna Mondială a Alăptării – Making a difference for working parents

de | 28.07.2023 08:30 | Știri, Județean, Lifestyle

Sărbătorim împreună Săptămâna Mondială a Alăptării cu informații valoroase care vor ajuta tinerele familii să împleteasca rolul de părinte cu viața profesională mai ușor.

Astfel, Săptămâna Mondială a Alăptării este marcată în peste 120 de ţări, inclusiv România, în fiecare an între 1 şi 7 august, cu scopul de a proteja, promova şi a susţine alăptarea.

Deși alăptarea este forma biologică de hrănire a copilului în primii ani de viață, datele existente arată că ratele alăptării sunt mult sub recomandările Organizației Mondiale a Sănătății, atât la nivel european (25%), global (41%), cât și la nivel național (12,6%)”, conform INSP.

OMS și UNICEF subliniază faptul că alăptarea exclusivă la sân a bebelușilor nou-născuți este vitală pentru aceștia începând din primele momente de viață. În primele 6 luni de viață este recomandată hrănirea sugarilor cu lapte matern, continuând pentru o perioadă de doi ani sau mai mult, după începerea diversificării. Această practică recomandată este deosebit de importantă pentru creșterea și dezvoltarea optimă a nou-născutului.

Tema propusă pentru #WABA2023 este 𝑬𝑵𝑨𝑩𝑳𝑰𝑵𝑮 𝑩𝑹𝑬𝑨𝑺𝑻𝑭𝑬𝑬𝑫𝑰𝑵𝑮. 𝑴𝒂𝒌𝒊𝒏𝒈 𝒂 𝒅𝒊𝒇𝒇𝒆𝒓𝒆𝒏𝒄𝒆 𝒇𝒐𝒓 𝒘𝒐𝒓𝒌𝒊𝒏𝒈 𝒑𝒂𝒓𝒆𝒏𝒕𝒔 și susține părinții care lucrează și se confruntă cu dificultăților în procesul de alăptare al bebelușului.

Astfel, Scoala Mamei SAMAS Pitesti organizează in data de 5 august ora 10.30, la sediu din bulevardul Republicii nr 21, la Medical Center ” Dr. Iuliana Copacianu” un eveniment gratuit, pentru tinerele mame și familiile acestora, pentru a le îndruma și ajută să ia cele mai bune decizii.Temele abordate sunt diverse și de real folos, în acest demers, potrivit sursei citate.

Dr.Iuliana Copăcianu, medic primar OG, competență ecografie, competență în Medicină Materno-Fetală- ne va povesti despre 𝑷𝒓𝒐𝒗𝒐𝒄𝒂̆𝒓𝒊 𝒊̂𝒏𝒕𝒂̂𝒍𝒏𝒊𝒕𝒆 𝒊̂𝒏 𝒂𝒍𝒂̆𝒑𝒕𝒂𝒓𝒆.

Elena Mihaela Bîrleanu, avocat cu experiență în domenii precum dreptul familiei, dreptul muncii, drept administrativ și fiscal, drept civil – va aduce la cunoștință.mamelor – 𝑫𝒓𝒆𝒑𝒕𝒖𝒓𝒊𝒍𝒆 𝒎𝒂̆𝒎𝒊𝒄𝒊𝒊 𝒍𝒂 𝒊̂𝒏𝒕𝒐𝒂𝒓𝒄𝒆𝒓𝒆𝒂 𝒊̂𝒏 𝒂𝒄𝒕𝒊𝒗𝒊𝒕𝒂𝒕𝒆𝒂 𝒑𝒓𝒐𝒇𝒆𝒔𝒊𝒐𝒏𝒂𝒍𝒂̆ 𝒅𝒖𝒑𝒂̆ 𝒄𝒐𝒏𝒄𝒆𝒅𝒊𝒖𝒍 𝒅𝒆 𝒎𝒂𝒕𝒆𝒓𝒏𝒊𝒕𝒂te
Camelia Neacșu, psiholog specialist în logopedie și terapii senzoriale, va sublinia importanta – 𝑰𝒎𝒑𝒍𝒊𝒄𝒂𝒓𝒆𝒂 𝒇𝒂𝒎𝒊𝒍𝒊𝒆𝒊 𝒊̂𝒏 𝒅𝒆𝒛𝒗𝒐𝒍𝒕𝒂𝒓𝒆𝒂 𝒔𝒆𝒏𝒛𝒐𝒓𝒊𝒂𝒍𝒂 a bebelusului. Și nu în ultimul rand, educatorii perinatali SAMAS vor discuta despre – 𝑴𝒆𝒏𝒕̦𝒊𝒏𝒆𝒓𝒆𝒂 𝒍𝒂𝒄𝒕𝒂𝒕̦𝒊𝒆𝒊 𝒄𝒂̂𝒏𝒅 𝒎𝒂𝒎𝒂 𝒑𝒍𝒆𝒂𝒄𝒂̆ 𝒍𝒂 𝒔𝒆𝒓𝒗𝒊𝒄𝒊𝒖. 𝑪𝒐𝒏𝒕𝒊𝒏𝒖𝒂̆𝒎 𝒔𝒂𝒖 𝒊̂𝒏𝒕𝒓𝒆𝒓𝒖𝒑𝒆𝒎 𝒂𝒍𝒂̆𝒑𝒕𝒂𝒓𝒆𝒂?

Mențirea lactației când mama pleacă la serviciu

𝑪𝒊𝒏𝒆 𝒔𝒖𝒏𝒕 𝒆𝒅𝒖𝒄𝒂𝒕𝒐𝒓𝒊𝒊 𝒑𝒆𝒓𝒊𝒏𝒂𝒕𝒂𝒍𝒊 𝑺𝑨𝑴𝑨𝑺?

👩🏽‍⚕️ Viorica Neață, educator perinatal SAMAS, asistent medical principal licențiat, secția OG , SJU Pitesti
👩🏽‍⚕️ Neli Homeghiu, educator perinatal SAMAS, asistent medical principal Spitalul de Pediatrie Pitesti
👩🏽‍⚕️ Amalia Neacșu,educator perinatal SAMAS, asistent medical principal licențiat
👩🏽‍⚕️ Corina Simona Ivan, educator perinatal SAMAS, asistent medical principal secția OG SJU Pitești.
Participarea la eveniment este gratuita.
Eveniment organizat de Asociația SAMAS și Școala Mamei SAMAS Pitești în colaborare cu Medical Center ” Dr. Iuliana Copacianu “.

 

 

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

Cele mai bune şcoli din Piteşti – pepiniere pentru liceele de top

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/raluca-balasa/" target="_self">Raluca Bălașa</a>

Articol scris de Raluca Bălașa

Studentă a Facultății de Științe ale Educației, Științe Sociale și Psihologie, Jurnalism an II, pasionată de fotografie și content media, voluntară în cadrul redacției UPIT Media.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: