Schimbare uriașă! Nu se va mai sta la coadă pentru cazierul judiciar

de | 14.09.2022 14:09 | Știri, După locație, După subiect, Lifestyle, Național

Cozile interminabile de la Inspectoratele de Polițiile sau sediile de unde se eliberează cazierele judiciare ar putea fi istorie.

Recent, doi deputați PNL, George Tuţă şi Sebastian Burduja au inițiat un proiect de lege care prevede ca cetățenii și firmele să poată obține cazierul judiciar în formă electronică.

Inițiativa ar putea scăpa românii de un drum la ghișeele Poliției și de cozile, care de cele mai multe ori, sunt interminabile.

Propunerea a obținut votul a 71 de parlamentari, iar acum urmează să fie înregistrată pentru dezbateri și aprobare la Camera Deputaților.

Îmi doresc ca pe perioada mandatului de parlamentar să adoptăm legi prin care uşurăm viaţa de zi cu zi a cetăţenilor, prin care normalizăm relaţia pe care o au cu statul. Am depus o nouă iniţiativă legislativă alături de Sebastian Burduja pentru a simplifica obţinerea certificatului de cazier judiciar, prin introducerea posibilităţii eliberării şi în mod electronic. Sunt încrezător că legea va fi adoptată cu celeritate şi, astfel, vom consolida procesul digitalizării din România”, a declarat deputatul PNL George Tuţă.

Dacă propunerea va fi aprobată, în termen de 3 luni de la intrarea în vigoare, vor fi stabilite procedurile pentru eliberarea în formă electronică a cazierului.

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Felicitări! Băiatul instituționalizat din Argeș care a intrat și la Poliție, și la Drept!

 

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-maria-tomescu/" target="_self">Ana Maria Tomescu</a>

Articol scris de Ana Maria Tomescu

Editor și autor de content media, cu 6 ani de experiență în presa online, autor a peste 5000 de titluri, specialist PR și social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, cu master în Științele Comunicării.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: PNL

Ultimele articole