Din septembrie. Numărul vizitatorilor la Acropola din Atena va fi limitat

de | 02.08.2023 21:28 | Știri, Lifestyle, Național

Din luna septembrie, vizitele la Acropola din Atena vor fi reglementate, în special prin plafonarea numărului lor, a anunţat ministrul grec al Culturii, citat de AFP, potrivit Agerpres. Această măsură este luată pentru a reduce cozile masive şi blocajele la orele de vârf. Totodată, de la 1 aprilie 2024, un sistem similar a fost anunțat și în alte situri arheologice greceşti.

Astfel, cel mult 20.000 de persoane vor putea să vadă în fiecare zi, în anumite intervale orare, acest monument emblematic din Grecia. Noul sistem de intervale orare va fi introdus „cu titlu de testare” pe 4 septembrie. Decizia are scopul de a proteja Acropola din Atena, veche de 2.500 de ani, şi de „a îmbunătăţi experienţa vizitatorilor”, a explicat ministrul Culturii, Lina Mendoni, potrivit sursei citate. Potrivit agenţiei naţionale de statistică, Elstat, peste 3 milioane de persoane au vizitat Acropola din Atena anul trecut, comparativ cu 1,2 milioane de vizitatori în 2021.

Sursă foto: ro.wikipedia.org.

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Sentinţă halucinantă în Argeş: liber la plesnitul fetelor peste fund!

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-vlad/" target="_self">Ana Vlad</a>

Articol scris de Ana Vlad

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Grecia

Ultimele articole