(VIDEO) Șerban Valeca condus pe ultimul drum cu onoruri militare

de | 17.05.2022 15:25 | Județean, Lifestyle, Pitești, Știri

Lume luminată la înmormântarea ministrului Cercetării!

Condus pe ultimul drum cu onoruri militare.

 

Vestea tristă că Șerban Valeca, președintele Consiliului Științific al ICN Mioveni, s-a stins din viață, a întristat multă lume.Fostul ministru al Cercetării suferea de cancer, de mai multă vreme, iar starea lui de sănătate s-a înrăutățit în ultima perioadă.

Astăzi, 17 mai, a fost condus pe ultimul drum cu onoruri militare.

Sute de oameni au venit să-și ia rămas bun de la Șerban Valeca. Printre aceștia au fost prezenți: Alexandru Rafila, Cristian Gentea, Ion Mînzînă, Simona Bucura Oprescu, Paul Stănescu, Petre Daea, Robert Cazanciuc, Tudor Pendiuc, Ecaterina Andronescu.

 

 

Ecaterina Andronescu, fost ministru al Educației a fost prezentă la înmormântare și a povestit că a lucrat împreună cu Șerban Valeca în primul mandat al lui Adrian Năstase.

Cei doi au lucrat în același minister, fiecare răspunzând de câte un domeniu, respectiv cercetare și educație.

 

 

Fostul ministru al Agriculturii, Petre Daea, a fost prezent de asemenea la înmormântare și profund afectat de pierderea lui Șerban Valeca a precizat:

Tăcerea mă apasă, și e firesc, pentru că pierdem un valoros cercetător, un bun coleg de guvern, un desăvârșit camarad cu care am colaborat atât în Parlamentul României, cât și în Guvern..”

 

 

Șerban Valeca avea 66 de ani. Acesta a fost ministru al Cercetării în perioada guvernelor Năstase și Grindeanu. De asemenea a fost senator și președinte al PSD Argeș.

În perioada mandatelor sale au fost construite două centrale nucleare la Cernavodă și au fost realizate mai multe proiecte în domeniul cercetării și tehnologiei. În prezent era viceguvernator al României la Agenția Internațională de Energie Atomica de la Viena, președintele Consiliului Științific al ICN Mioveni și profesor la Universitatea de Stat din Pitești.

 

 

Șerban Valeca a fost numit membru în Consiliul de administraţie al Nuclearelectrica, în urmă cu doar câteva săptămâni, după ce vreme de aproximativ doi ani, fostul lider social-democrat a stat departe de funcțiile politice și publice.

În urmă cu aproximativ doi ani, acesta s-a retras din prim-planul scenei politice și a devenit o prezenţă extrem de discretă, apariţiile sale publice fiind foarte rare.

 

 

 


Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

 

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/dana-andrei/" target="_self">Dana Andrei</a>

Articol scris de Dana Andrei

Editor și autor de content media, cu experiență în presa online, PR și în promovare social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Comunicare.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Cristian Gentea | Ecaterina Andronescu | Mioveni | PSD | Șerban Valeca | Tudor Pendiuc