Deputatul PSD, Simona Bucura Oprescu, a transmis un mesaj cu prilejul acestei zile sfânte, de Izvorul Tămăduirii, vorbind despre izvoarele cu puteri vindecătoare din județul Argeș.
Astăzi este Izvorul Tămăduirii, un praznic închinat Maicii Domnului, menit să arate rolul Fecioarei #Maria în lucrarea mântuirii oamenilor.
În Argeş, loc binecuvântat de Dumnezeu, există mai multe izvoare cu puteri vindecătoare ce au consacrat prestigiul Vinerii Luminate”, a transmis deputatul argeșean.
Dacă doriți să vă petreceți ziua de mare sărbătoare în unul din aceste locuri, puteți opta fie pentru Biserica celor Șapte Izvoare de Leac, aflată în pădurea din Merişani, fie pentru Mănăstirea Robaia din Muşăteşti, Mănăstirea Cetăţuia din Cetăţeni, Mănăstiriea Nămăieşti din Valea Mare Pravăţ sau pentru Mănăstirea Glavacioc.
– Un cunoscut loc de pelerinaj este Biserica celor Șapte Izvoare de Leac, aflată într-o pădure din Merişani, pe dealul numit Valea Radului. Acest spaţiu binecuvântat, ştiut din moşi-strămoşi, a fost loc tainic de rugăciune, meditaţie şi tămăduire pentru înaintaşii noştri.
– De asemenea, de Izvorul Tămăduirii, pelerini de pretutindeni poposesc la Mănăstirea Robaia din Muşăteşti pentru a bea din apa cristalină, rece şi cu gust dumnezeiesc.
– Cu mare evlavie şi bucurie alte mii de credincioşi calcă astăzi pragul Mănăstirii Cetăţuia din Cetăţeni (în Sfântul Altar există un mic izvor, considerat făcător de minuni, el picurând doar într-o scurtă perioadă a anului, cuprinsă între Izvorul Tămăduirii şi Adormirea Maicii Domnului).
– Mulți merg și la Mănăstiriea Nămăieşti din Valea Mare Pravăţ (poartă hramul “Intrarea în Biserică a Maicii Domnului”, datorită icoanei Maicii Domnului, făcătoare de minuni, şi hramul „Izvorul Tămăduirii”, graţie izvorului tămăduitor din lăcaşul de cult).
– Un izvor de leac se găsește și la Mănăstirea Glavacioc. Aflată la aproximativ 64 de kilometri sud-est de Piteşti, mănăstirea este aşezată lângă râul Glavacioc. Apa de lângă mănăstire izvorăşte de sub sfântul Altar al bisericii celei mari, aceasta fiind renumită ca tămăduitoare de boli.
– În Mioveni (în pădurea din Făget), în locul unde se află un izvor ce poartă numele de Izvorul Tămăduirii, credincioșii sunt așteptați pentru a lua parte la slujba de sfințire a apei, cunoscută și sub numele de Aghiasma Mică.
-Ape de leac se găsesc și în fântâni din satele Ioneşti (Buzoeşti) şi Glâmbocu (Bascov)”, a transmis Simona Bucura Oprescu.
Foto Financiarpress