Simona Bucura Oprescu prezentă la Ședința Comună a Parlamentelor României și Republicii Moldova

de | 18.06.2022 20:55 | Știri, Județean, Național, Politic

 

Simona Bucura Oprescu a menționat pe pagina de socializare faptul că aceasta a avut onoarea să facă parte din delegația Camerei Deputaților care astăzi a participat la Chișinău la Ședința Comună a Parlamentelor României și Republicii Moldova.

 

Mai jos domnia sa a redat un fragment din discursul istoric rostit în cadrul întâlnirii de către președintele Camerei Deputaților din România, domnul Marcel Ciolacu:

 

 

Dacă visul unora a fost să ajungă în Cosmos, eu am visat toată viața să trec Prutul”.

 

Am venit la Chișinău cu gândul la vorbele de suflet ale marelui poet Grigore Vieru. Vă mulțumesc pentru ospitalitate și această oportunitate!

 

Am trecut Prutul, alături de colegii mei din Parlamentul României, pentru a participa, cu toții, la acest moment fundamental din istoria noastră recentă.

 

L-am invocat pe Grigore Vieru, simbolul luptei pentru desprinderea Basarabiei de bolșevismul sovietic pentru că moștenirea sa trebuie dusă mai departe!

 

Astăzi, trebuie să facem un nou pas și să muncim, ÎMPREUNĂ, pentru a asigura un trai mai bun cetățenilor pe care îi reprezentăm. Iar pentru a face acest lucru, întărirea relațiilor noastre
bilaterale și obținerea statului de candidat a Republicii Moldova la Uniunea Europeană reprezintă bazele pentru atingerea acestui obiectiv!

 

Și spun ”împreună”, pentru că experiența de 15 ani pe care România o are în UE ne-a demonstrat că aceasta este calea pentru a aduce bunăstare cetățenilor.

 

Viitorul pe care îl construim astăzi trebuie să fie împreună, iar cei care caută să ne separe cu siguranță nu vor binele cetățenilor noștri!

 

Această construcție comună începe chiar de aici, de la Chișinău!”.

 

 

Simona BO

 

Sursa foto: PSD Argeș

 


Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

 

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/dana-andrei/" target="_self">Dana Andrei</a>

Articol scris de Dana Andrei

Editor și autor de content media, cu experiență în presa online, PR și în promovare social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Comunicare.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: PSD