anchetaonline.ro

Societate silvică din Argeș – sancționată de polițiști cu 5.000 de lei!

de | 03.11.2022 17:15 | Știri, Eveniment, Județean

Organele oficiale de poliție din Argeș au desfășurat, în ultimele 24 de ore, împreună cu reprezentanții Gărzii Forestiere Ploiești – Biroul Județean Argeș, activități cu scopul prevenirii și combaterii delictelor silvice.

Astfel, în cursul zilei de ieri, miercuri, 2 noiembrie, organele oficiale de poliție din cadrul Serviciului Ordine Publică Argeș – Biroul Protecția Fondului Forestier și Piscicol, alături de reprezentanții Gărzii Forestiere Ploiești – Biroul Județean Argeș, au verificat legalitatea activităților de punere în valoare și exploatare forestieră din cadrul unui act de punere în valoare constituit pe raza comunei Bascov.

Polițiștii au stabilit, în urma verificărilor, că operatorul economic din domeniul silvic nu avea în rampa primară a actului de punere în valoare cantitatea de 2,52 mc de lemn de carpen.
Prin urmare, societatea a primit o amendă în valoare de 5.000 de lei, conform Legii 171/2010, iar cantitatea de material lemnos rezultată ca diferență dintre stocul scriptic și cel faptic a fost confiscată valoric.

De asemenea, a fost aplicată o altă sancțiune contravențională, în valoare de 5.000 de lei, conform Legii 171/2010, ca urmare a deteriorării ștampilelor de marcă silvică și a numerelor curente de pe mai mulți arbori ce fac obiectul actului de punere în valoare în cauză.

Ca urmare a abaterilor constatate, au fost aplicate, în total, 7 sancțiuni contravenționale, în valoare de 15.000 de lei, conform Legii 171/2010 privind contravențiile silvice, iar cantitatea totală de peste 5 metri cubi de material lemnos a fost confiscată.

 

 

Foto descriptiv.

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

Argeșean de 53 de ani reținut, după și-a dat foc la lucrurile din casă!

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/raluca-balasa/" target="_self">Raluca Bălașa</a>

Articol scris de Raluca Bălașa

Studentă a Facultății de Științe ale Educației, Științe Sociale și Psihologie, Jurnalism, pasionată de fotografie și content media, voluntară în cadrul redacției UPIT Media.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: