Un șofer de TIR a fost prins cu o alcoolemie de 3,81 la mie! Voia să conducă până în Bulgaria

de | 30.03.2023 17:21 | Știri, Eveniment, Național

Un şofer de TIR turc a fost prin, în urmă cu două zile, băut criță la volan pe Valea Oltului.
Bărbatul le-a spus polițiștilor că intenţiona să-şi continue cursa până în Bulgaria, au informat, joi, reprezentanţii Parchetului de pe lângă Judecătoria Brezoi.

Acum, bărbatul este arestat preventiv.

Șoferul a atras atenția prin condusul său haotic, pe DN 7, la Călimăneşti. Acesta a fost găsit cu o alcoolemie de 1,66 mg/l alcool pur în aerul expirat, iar după recoltarea de sânge aceasta a ajuns la aproape 4 la mie, scrie Agerpres.

Probatoriul administrat în cauză, până la acest moment al urmăririi penale, a relevat faptul că, la data de 28.03.2023, în jurul orei 16,40, inculpatul, în timp ce conducea un ansamblu de vehicule format din cap tractor marca Renault şi semiremorcă marca Schmitz, din direcţia Sibiu – Râmnicu Vâlcea, pe raza localităţii Călimăneşti, zona Seaca, judeţul Vâlcea, pe DN 7, având o traiectorie haotică, a fost observat de către un echipaj de poliţie, care a pornit în urmărirea acestuia, inculpatul oprind după circa un kilometru. Întrucât conducătorul auto prezenta halenă alcoolică, a fost testat cu aparatul etilotest, rezultând o valoare de 1,66 mg/l alcool pur în aerul expirat. Ulterior, inculpatul a fost condus la Spitalul Judeţean de Urgenţă Vâlcea, unde i s-au recoltat două probe biologice de sânge, rezultând o alcoolemie de 3,81 la mie”, scrie în comunicatul transmis de procurorii vâlceni.

Bărbatul a fost reţinut după ce s-a aflat că intenţiona să îşi continue deplasarea către Bulgaria, iar în cursul zilei de joi, acesta a fost prezentat magistraţilor de la Judecătoria Brezoi care au decis ca el să fie cercetat pentru conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului în stare de arest preventiv, conform Digi24.

Foto descriptiv.

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

Amendă de 900 de lei pentru un bătrân din Argeș! Nu a acordat prioritate!

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/raluca-balasa/" target="_self">Raluca Bălașa</a>

Articol scris de Raluca Bălașa

Studentă a Facultății de Științe ale Educației, Științe Sociale și Psihologie, Jurnalism, pasionată de fotografie și content media, voluntară în cadrul redacției UPIT Media.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte:

Ultimele articole