Şoferi lăsaţi pietoni după ce au depăşit pe linie continuă

de | 04.07.2023 18:08 | Știri, Eveniment, Județean

Din păcate, tot mai mulți șoferi sunt indisciplinați în trafic și încalcă regulile de circulație, iar depășirea neregulamentară a unui alt vehicul aflat în trafic sau a coloanei oprite la semafor a devenit obişnuinţă pentru mulți șoferi.

La fel au făcut și doi bărbați, de 49 de ani, din Poiana Lacului, respectiv 52 de ani, din Pitești.

Cei doi argeșeni grăbiți s-au ales cu permisele suspendate și cu amendă în valoare de 870 de lei, după ce au depășit neregulamentar vehiculele din fața lor, încălcând marcajul longitudinal continuu simplu și semnificația indicatorului depășirea interzisă.

Totul s-a întâmplat pe DN 67B, în localitatea Poiana Lacului.

Ca urmare a celor constatate, cei în cauză au fost sancționați contravențional, conform OUG 195/2002R privind circulația pe drumurile publice, cu amendă în valoare de 870 de lei, iar permisul de conducere a fost reținut în vederea suspendării dreptului de circulație pentru 60 de zile.”, transmite IPJ Argeș

Angajarea în depășiri periculoase este, de altfel, una dintre cauzele generatoare de accidente rutiere grave.

Graba și oboseala îi determină deseori pe mulți șoferi să se abată de la normele rutiere și să se angajeze în manevre aproape sinucigașe.

Din păcate, România rămâne țara cu cel mai mare număr de accidente rutiere soldate cu morți și răniți din Uniunea Europeană. Mii de oameni devin victime ale neatenției, deciziilor riscante, condiţiilor meteo sau infrastructurii deficitare.

Vă reamintim că și în urmă cu două zile, un caz similar a avut loc pe străzile argeșene.

Un bărbat, de 50 de ani, din Caracal, s-a grăbit și a efectuat o depășire neregulamentară  pe DN 73, în localitatea Clucereasa.

Pentru fapta sa, șoferul s-a ales cu amendă în valoare de 870 de lei, iar permisul de conducere i-a fost suspendat pentru 60 de zile.

Polițiștii rutieri argeșeni au continuat acțiunile pentru prevenirea și combaterea principalelor cauze generatoare de evenimente rutiere.

Iar în urma controalelor din ultimele 24 de ore au fost aplicate aproape 300 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de aproximativ 50.000 de lei. Totodată, au fost suspendate 15 permise de conducere și retrase 10 certificate de înmatriculare.

Poliţiştii din cadrul Serviciului Rutier Argeş şi cei ai structurilor rutiere municipale şi orăşeneşti vor continua acţiunile pentru prevenirea evenimentelor rutiere, precum şi pentru conştientizarea de către conducătorii auto a riscurilor la care se expun prin nerespectarea regulilor de circulaţie.

Foto descriptiv Promotor

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

Graba l-a lăsat fără permis şi fără bani

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/daniela-neacsa/" target="_self">Daniela Neacșa</a>

Articol scris de Daniela Neacșa

Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, pasionată de fotografie și handmade.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Pitești | Poiana Lacului