Ștefănești. Acțiune de dezinsecție împotriva țânțarilor și căpușelor!

de | 05.09.2023 17:19 | Administrație, Ștefănești

Administrația locală din Ștefănești anunță că în această săptămână este programată a doua etapă a acțiunii de dezinsecție. Primăria Ștefănești informează cetățenii că în perioada 7  – 8 septembrie se vor executa servicii de dezinsecție pe domeniul public al orașului Ștefănești pentru combaterea căpușelor, larvelor, țânțarilor, muștelor și altor insecte dăunătoare mediului.

Astfel, în data de 7 septembrie, după ora 16:00, se va efectua serviciul de dezinsecție în spațiile aparținând primăriei, iar începând cu ora 22:00 până la ora 03:00 vor fi executate servicii de dezinsecție în spațiile exterioare (spații verzi, parc cartier blocuri, teren primărie).

Important pentru cei cu probleme respiratorii

”Vă rugăm să supravegheaţi cu atenţie copiii şi animalele de companie pentru a nu intra în raza de acţiune a aparatelor, deoarece contactul repetat şi prelungit al substanţelor cu pielea şi ochii poate cauza iritaţii, iar apicultorii sunt rugați ca în perioada menționată să ia toate măsurile ce se impun în vederea protejării familiilor de albine din oraș.

Persoanele cu probleme respiratorii, cardiace sau astmatice sunt rugate să se deplaseze pe domeniul public doar după 4 ore de la efectuarea tratamentelor”, anunță administrația locală din Ștefănești.

Administrația locală anunță și măsurile de prim ajutor în caz de:

  • inhalare: se va duce pacientul la aer proaspăt;
  • contact cu pielea: se va spăla din abundență imediat și cu atenție cu apă și săpun;
  • contact cu ochii: se va spăla imediat cu apă cel puțin 15 minute;
  • înghițire: NU se provoacă voma, nu există antidot, este necesar un tratament simptomatic. În toate situațiile se va consulta medicul.

”Rugăm posesorii de familii de albine și de animale sensibile să ia toate măsurile necesare pentru a evita orice tip de incident.

În cazul în care vremea nu va permite efectuarea etapei, aceasta va fi reprogramată, cu informarea, în prealabil, a populației”, mai arată cei din admiinistrația locală din Ștefănești.

Sursă foto: Facebook Nicolae Velcea.

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Ministrul Muncii a discutat cu finanțiștii

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-vlad/" target="_self">Ana Vlad</a>

Articol scris de Ana Vlad

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Primăria Ștefănești

Ultimele articole