Tabere de juniori – Plătite cu vouchere de vacanță și tichete de masa de 30 lei!

de | 08.06.2022 23:36 | Știri, Economic, Lifestyle, Național

Valoarea tichetelor de masă urmează să crescă de la 20 la 30 de lei de la 1 iulie. Asta înseamnă un procentaj cu 50% mai mult. Parlamentarii au mărit valoarea tichetelor de masă prin vot, suma maximă fiind de 30 de lei.

De asemenea, taberele copiilor pot fi achitate, de acum, și prin vouchere de vacanță, această propunere fiind și ea printre cele votate de către parlamentari.

Prin această modificare legislativă venim în ajutorul familiilor și mai ales a copiilor, în vederea promovării de a participa la taberele școlare, privind contravaloarea acestui tichet de vacanță.”, spune Eva Csep, deputat UDMR.

Un salariat care lucrează la stat primește vouchere de vacanță în valoare doar de 1.450 lei, pe când cei de la privat pot primi vouchere care ajung cel mult la șase salarii minime brute pe economie.

Dacă valoarea tichetelor de vacanță pentru cei din sectorul bugetar au ajuns, într-un an, la 300 milioane de euro în domeniul turismului, din sectorul privat au ajuns doar 50 milioane de euro, Potrivit Ministrului Turismului și Antreprenoriatului

De asemenea, organizatorii taberelor pentru juniori speră să primească mai mulți copii, după noile modificări.

Ne zice ce tabere are și cât costă. Sunt tabere de aventură, de IT, atletism, antreprenoriat.”, spune Cristina Sasu, directorul taberei Azuga.

Băiat: Urmează să merg într-o tabără la Sarmisegetuza.”
Reporter: Cât au plătit părinții?”
Băiat: În jur de 1.500-2.000, merg cu sora mea și de asta. Au și călărie și tir cu arcul, am fost într-o tabără și la săniuș și la schiuri”.
Băiat: De obicei sunt multe activități și mâncare inclusă, dar preturile sunt uneori un pic ridicate”.

Pretul unei tabere, în funcție de perioadă dar și de activitățile care se desfășoară, se încadrează între 1.000 și 3.000 de lei.

Foto playtech.ro

 

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

Au fost alese de către public numele celor doi pui de tigru de la Zoo Pitești!

 

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/raluca-balasa/" target="_self">Raluca Bălașa</a>

Articol scris de Raluca Bălașa

Studentă a Facultății de Științe ale Educației, Științe Sociale și Psihologie, Jurnalism, pasionată de fotografie și content media, voluntară în cadrul redacției UPIT Media.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte:

Ultimele articole