Tăieri ilegale și furt de arbori la Călinești! Pădurari reținuți

de | 16.04.2024 11:49 | Județean, Eveniment

Doi bărbați, de 72, respectiv 31 de ani, ambii pădurari, și un tânăr de 25 de ani, toți din comuna Călinești, au fost reținuți pentru 24 de ore, fiind acuzați de săvârșirea infracțiunilor de tăiere ilegală de arbori, furt de arbori și complicitate la comiterea infracțiunilor de tăiere ilegală de arbori și furt de arbori.

Sâmbătă, 13 aprilie, bărbatul de 31 de ani și cel de 25 de ani au fost prinși în flagrant, în fondul forestier național, zona Râncăciov, în timp ce tăiau și furau mai mulți arbori.

Potrivit cercetărilor, cei doi, cu complicitatea bărbatului de 72 de ani, în paza căruia se afla respectiva suprafață de pădure, ar fi tăiat ilegal și ar fi furat opt arbori, specia carpen.

Valoarea prejudiciului cauzat a fost estimat la aproximativ 900 de lei, fără TVA.

Pe parcursul cercetărilor, materialul lemnos a fost recuperat și restituit proprietarului.”, transmite IPJ Argeș

Pe 15 aprilie, după administrarea probatoriului, bărbații au fost reținuți pentru 24 de ore, urmând ca, în cursul zilei de astăzi, să fie prezentați Parchetului de pe lângă Judecătoria Topoloveni, cu propunere de luare a unei măsuri preventive.

Foto descriptiv digi24.ro

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

Se schimbă vremea! Scad temperaturile și vin ploile

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/daniela-neacsa/" target="_self">Daniela Neacșa</a>

Articol scris de Daniela Neacșa

Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, pasionată de fotografie și handmade.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Călinești

Ultimele articole