Tinerii vor putea obține permisul de la 17 ani!

de | 21.03.2023 19:31 | Știri, Lifestyle, Național

Uniunea Europeană pregătește o serie de noi reguli pentru șoferi. Astfel, tinerii vor putea obține carnetul de conducere chiar de la 17 ani, însă vor fi nevoiți să conducă alături de un însoțitor într-o perioadă de probă.

Comisarului european pentru Transporturi, Adina Vălean, a fost cea care a venit cu anunțul, într-un interviu pentru presa bulgărească, citat de Hotnews.ro.
Așadar, tinerii vor putea lua permisul la vârsta 17 ani, dar nu vor avea voie să conducă singuri până la vârsta majoratului.
De asemenea, noii șoferii vor ave o perioadă de probă de cel puțin 2 ani de la luarea examenului.
Totodată, noi schimbări în ceea ce privește permisele de conducere ar putea fi adoptate. Ele ar putea devenii digitale cu o perioadă de valabilitate de 15 ani, față de 10, așa cum este în prezent, conform Digi24.

Foto descriptiv Suceava Live
Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

Șapte traficanți care vindeau droguri în licee au fost reținuți!

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/raluca-balasa/" target="_self">Raluca Bălașa</a>

Articol scris de Raluca Bălașa

Studentă a Facultății de Științe ale Educației, Științe Sociale și Psihologie, Jurnalism, pasionată de fotografie și content media, voluntară în cadrul redacției UPIT Media.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte:

Ultimele articole