Proteste violente după accidentul feroviar din Grecia! Bilanțul a ajuns la 43 de morți

de | 02.03.2023 10:49 | Știri, După subiect, Eveniment

INFORMAȚII NOI

Proteste violente după accidentul de tren din Grecia! Bilanțul a ajuns la 43 de morți

Bilanțul tragicului accident feroviar produs în Grecia, marți noaptea, în Larissa, a ajuns la 43 de morți. În urma tragediei, miercuri seara au izbucnit mai multe proteste, oamenii acuzând autoritățile că sunt responsabile de această situație. Mai mult, protestatarii s-au bătut cu forțele de ordine la Atena, au aruncat cu pietre și au aprins focuri în stradă.

Protestatarii spun că vor o investigație amănunțită a cazului și nu doresc să se facă mușamalizări.

accident feroviar grecia - Proteste violente după accidentul feroviar din Grecia! Bilanțul a ajuns la 43 de morți

Foto Realitateadevaslui

În urma protestelor, un ministru a demisionat și șeful de gară responsabil pentru acel tronson a fost arestat. Cel din urmă este acuzat că din cauza lui cele două trenuri, care se deplasau din sensuri opuse, au ajuns pe aceeași linie.

Totodată, sindicaliștii feroviari și metrou sunt în grevă timp de 24 de ore.

Știre inițială, 1 martie

Accident feroviar deosebit de grav, în Grecia, noaptea trecută. Două trenuri, unul în care se aflau 350 de oameni și unul de marfă, s-au cioccnit. Cel plin cu pasageri mergea de la Atena spre Salonic, iar celălalt se îndrepta dinspre Salonic spre Larissa.

În urma impactului, mai multe vagoane au deraiat, iar trei au luat foc. Potrivit informațiilor furnizate până la această oră de autoritățile elene, cel puțin 32 de persoane au murit, iar alte 85 au fost rănite și transportate la spital. Cel mai probabil, numărul răniților și al decedaților va crește în următoarele ore.

De asemenea, potrivit Digi 24, care citează presa din Grecia, se pare că trenul de pasageri ar fi pornit de o rută greșită.

La fața locului intervin 40 de ambulanțe și 150 de pompieri. Acțiunea de salvare este în desfășurare.

Foto descriptiv Digi 24

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Sună alarmele în Argeș! IGSU: Nu vă panicați!

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-maria-tomescu/" target="_self">Ana Maria Tomescu</a>

Articol scris de Ana Maria Tomescu

Editor și autor de content media, cu 6 ani de experiență în presa online, autor a peste 5000 de titluri, specialist PR și social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, cu master în Științele Comunicării.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Grecia