anchetaonline.ro

Tu le ai acasă? Iată ce conține kit-ul de supraviețuire

de | 28.11.2022 14:05 | Știri, După subiect, Lifestyle, Național

Tu ești pregătit să supraviețuiești trei zile, în cazul unei pene de curent – de exemplu, cu ce ai în casă? Aceasta e întrebarea pe care ar trebui să ne-o punem în zilele noastre. Ei bine, șeful DSU, Raed Arafat, a explicat, duminică seară, ce este recomandat să ai în kit-ul cu provizii pentru trei zile, în cazul unui blackout total sau parțial în România.

Șeful DSU a atras atenția că o pană de curent poate fi cauzată și de un atac cibernetic, iar până se rezolvă problema, oamenii și instituțiile trebuie să fie pregătite.

”72 de ore este minimul care s-a solicitat și în alte țări, până ce autoritățile pot să ajungă la tine și să vină în sprijin suplimentar. Aici nu vorbim numai de pană de curent și urgențele cauzate de situația actuală care ne înconjoară, vorbim și de cutremure, inundații, furtuni de zăpadă, alte situații care pot să apară. Trei zile este minimul ca să ai siguranța că nu rămâi fără necesarul minim de subzistență: apă, mâncare, lapte pentru copii, medicamente. Suma de caz minimă, bani lichizi pe care să îi aibă populația este pentru că, pentru o perioadă de timp, s-ar putea ca ATM-urile să nu funcționeze”, a explicat Raed Arafat, duminică seară, la Antena 3, potrivit celor de la dcnews.

Întrebat cum pot rezista cetățenii într-o pană de curent majoră, de trei zile, acesta a mai explicat că este important să ai cu ce te încălzi, să ai lanternă pe led și: ”Să ai suficientă mâncare neperisabila, să ai apă calculată la doi litri pe zi pe persoană cel puțin, să ai medicamentele pentru persoanele care sunt bolnave cronic. Faptul că ATM-urile posibil să nu funcționeze, este bine să ai o sumă mică să fie la dispoziția ta ca să poți achiziționa lucruri de necesitate, să nu depinzi doar de card”. Pentru mai multe date referitoare la situații de urgență puteți consulta și platforma fiipregatit.ro.

Foto: arhiva

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Open House la DEX Residence Topoloveni!

 

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-vlad/" target="_self">Ana Vlad</a>

Articol scris de Ana Vlad

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: