anchetaonline.ro

Ajutor de 1.400 de lei de la Guvern pentru încălzire și curent!

de | 28.11.2022 13:48 | Știri, Economic, Național

Peste 4 milioane de români cu venituri minime vor putea beneficia de ajutorul financiar de 1.400 de lei pentru încălzire, alimente și mese calde, potrivit antena3.ro.

Acești bani vor fi distribuiți, în 2023, în 2 tranșe. 700 de lei în luna februarie și încă 700 de lei în luna decembrie.

Conform sursei citate, cei care vor primi aceste ajutoare vor fi:

– pensionarii sistemului public de pensii, pensionarii aflați în evidența caselor de pensii sectoriale și beneficiarii de drepturi acordate în baza legilor cu caracter special, cu vârsta egală sau mai mare de 60 de ani și ale căror venituri lunare realizate sunt mai mici sau egale cu 2.000 lei

– pensionarii cu pensie de invaliditate, indiferent de vârstă și ale căror venituri lunare realizate sunt mai mici sau egale cu 2.000 lei.

– persoanele încadrate în grad de handicap grav, accentuat sau mediu, ale căror venituri proprii lunare realizate sunt mai mici sau egale cu 2.000 lei

– familiile beneficiare de alocație de susținere a familiei, în conformitate cu Legea nr. 277/2010, cu modificările și completările ulterioare

– familiile și persoanele singure care au stabilit dreptul la ajutorul social.

De asemene, pentru a beneficia de cei 1.400 de lei trebuie să ai un venit mai mic de 2.001 lei.

Ministerul Muncii va pregăti listele finale, iar Poșta Română va distribui voucherele.

Avem cele două tranșe, 700 de lei, de două ori pe an. Și aici avem în vedere sezonul rece, respectiv sezonul care începe din octombrie-noiembrie și continuă până în luna martie-aprilie.

Acest card de energie nu are valoare nominală, decât dă dreptul beneficiarului să utilizeze sumele pe care noi le trimitem în mandat poștal. Banii se virează de către MIPE în conturile de la Poșta Română și de acolo poșta încarcă aceste sume în conturi de mandat poștal.

La poștă te prezinți cu documentele justificative pentru consumurile energetice pe care dorești să le achiți și, prin poștă, flexibilizăm posibilitatea de a deconta consumurile energetice.”, a precizat ministrul, potrivit antena3.ro.

 

 

Foto descriptiv.

Sursa Foto Impact.ro

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

Lotul 1 al autostrăzii Sibiu – Pitești va fi gata pe 15 decembrie!

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/raluca-balasa/" target="_self">Raluca Bălașa</a>

Articol scris de Raluca Bălașa

Studentă a Facultății de Științe ale Educației, Științe Sociale și Psihologie, Jurnalism, pasionată de fotografie și content media, voluntară în cadrul redacției UPIT Media.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: