Prețurile la polițele RCA ar putea fi plafonate

de | 09.03.2023 19:19 | Știri, După locație, După subiect, Economic, Național

ULTIMĂ ORĂ: Prețurile RCA ar putea fi plafonate

În contextul scandalului privind creșterea cu aproximativ 40% a tarifelor de referință ale RCA, Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a anunțat, joi seara, că ia în calcul plafonarea prețurilor la RCA. Decizia ar putea fi aplicată pe o perioadă determinată.

Veste bună pentru români, în această seară, după ce ASF a transmis că prețurile la RCA ar putea fi plafonate pe o perioadă determinată, dar încă nu este o decizie finală, fiind luate în calcul mai multe variante.

Avem la categoriile la care se încadrează peste 90% din automobilele asigurate RCA o creştere medie de circa 16 procente. Cu toate acestea, sau mai ales în acest context, confirm, în vederea protecţiei consumatorilor, Autoritatea de Supraveghere Financiară ia în calcul plafonarea tarifelor la RCA pentru o perioadă determinată de timp, vom vedea exact care este soluţia concretă. (…) Analizăm toate datele necesare unei astfel de decizii”, a declarat purtătorul de cuvânt al ASF, Daniel Apostol, în cadrul unei emisiuni TV la Digi 24.

Decizia ar urma să se aplice atât în cazul persoanelor fizice, cât și în cazul celor juridice.

Amintim că ASF lansase o cerere către firmele de asigurări în care se insista să nu fie făcute speculații și să nu fie impuse tarife exagerate la RCA, în urma publicării tarifelor de referință.

Este drept ca oamenii să fie îngrijorați cu privire la creșterea tarifelor RCA. Autoritatea de Supraveghere Financiara atrage atenția tuturor companiilor de asigurări să nu speculeze piața, să nu impună tarife exagerate la RCA”, transmitea ASF.

Foto descriptiv impact.ro

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Angajații de la privat ar putea primi vouchere de vacanță de la Guvern

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-maria-tomescu/" target="_self">Ana Maria Tomescu</a>

Articol scris de Ana Maria Tomescu

Editor și autor de content media, cu 6 ani de experiență în presa online, autor a peste 5000 de titluri, specialist PR și social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, cu master în Științele Comunicării.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: RCA

Ultimele articole