Unul dintre cei mai citiți poeți din Spania este argeșean!

de | 25.04.2022 15:00 | Știri, După locație, După subiect, Județean, Lifestyle

Un argeșean este unul dintre cei mai bine vânduți autori de poezie în Spania, țara în care s-a stabilit de când avea 9 ani. Mihai Gane, cunoscut acolo ca Miguel Gane, este originar din localitatea Lerești.

În această primăvară, tânărul a lansat un nou volum de poezii, ajungând încă din prima săptămână pe primul loc în topul vânzărilor din Spania. Volumul se numește „Ojos del sol” și reprezintă un omagiu adus oamenilor simpli. Mihai a dedicat un capitol familiei sale din Lerești.

În ciuda succesului pe care tânărul l-a obținut în Spania, editurile din România nu și-au manifestat interesul pentru scriitura poetului argeșean, așa cum se arată pe Adevărul.

mihai-gane (1)

Am lucrat la noua carte aproximativ un an şi jumătate. Diferenţa dintre această nouă carte şi precedentele este una şi literară pentru că vorbesc despre teme foarte diferite. În acelaşi timp, în noua carte poeziile sunt mult mai lucrate şi se vede o maturitate diferită în scris. Deja sunt şase ani de când public cărţi”, transmitea Mihai Gane înainte de lansarea cărții.

După succesul imens pe care l-a înregistrat în Spania, Mihai Gane și-a început promovarea și dincolo de granițele țării în care locuiește acum, având în vedere că volumul său de poezii a fost publicat și în Columbia și Ecuador. De asemenea, el va fi prezent și la târgurile de carte din Bogota și Buenos Aires.

Mihai Gane este popular și pe Tik Tok

Mai mult, tânărul a demonstrat celor care sunt de părere că poezia nu ar avea impact pe Tik-Tok că se înșeală amarnic. Mihai a avut cel mai vizualizat recital de poezie emis vreodată pe Tik-Tok:

Am avut 95.000 de urmăritori pe TikTok. Echipa TikTok m-a contactat pentru a face un recital de Ziua Poeziei. A fost o experienţă interesantă, pentru că a fost cel mai urmărit recital de poezie din istoria platformei TikTok, ceea ce mă face să simt că sunt mulţi oameni dispuşi să descopere cărţile mele şi un gen literar insuficient promovat”, a spus Mihai Gane, potrivit Adevărul.

În 2016 a fost publicat primul volum de versuri, al doilea în 2018, iar în 2019 a apărut un volum de proză. Pe 10 martie a fost lansat în librării noua carte de poezii.

Argeșeanul a publicat, până acum, trei volume de poezii în limba spaniolă: „Con tal de verte volar“, „Ahora que ya bailas“ şi „La piel en los labios“. Au avut un succes extraordinar, fiind vândute în peste 100.000 de exemplare.

mihai-gane (3)

De asemenea, Mihai Gane a fost nominalizat la Premiul Național de Poezie din Spania, în urmă cu cinci ani fiind la un pas de a câștiga trofeul pentru cea mai bună poezie a anului.

Argeșeanul este dublu licențiat în Drept şi în Administrarea Afacerilor. De asemenea, are două mastere, de Proprietate Intelectuală şi unul în Avocatură.

În Spania, literatura trece printr-un moment sănătos, primele impresii pe care le-am primit de la editorii mei sunt foarte pozitive, încă nu am văzut lichidările practice, dar am senzația că la târgurile de cărți la care am putut să asist anul trecut, în 2021, cititorii au răspuns în foarte mare număr, mai mult decât așteptările noastre”, declara Mihai Gane în anul 2021 pentru tvr.

mihai-gane (2)

Deși este cel mai bine vândut poet din Spania, editurile din România nu au fost interesate de munca tânărului, deși și-a încercat norocul cu cele mai importante edituri din țară.

Una dintre acestea, reprezentanții editurii Humanitas, au transmis pentru Adevărul că „nu are o colecţie de poezie în care să poată prelua şi publica voci interesante şi autori noi din această zonă. Profilul editorial al Humanitas este altul, mai degrabă înclinat spre proză, memorialistică, istorie şi ştiinţă”.

 

Foto Facebook

Ultima zi acasă din mini-vacanța de Paște! Când au românii următoarele zile libere?

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-maria-tomescu/" target="_self">Ana Maria Tomescu</a>

Articol scris de Ana Maria Tomescu

Editor și autor de content media, cu 6 ani de experiență în presa online, autor a peste 5000 de titluri, specialist PR și social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, cu master în Științele Comunicării.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Mihai Gane

Ultimele articole