Vacanța de iarnă în Germania. Cu mască FFP2 sau fără?

de | 29.11.2022 10:16 | Știri, Național

Dacă v-ați programat o vacanță, la rude sau prieteni în Germania, în perioada următoare, e bine să vă informați cu privire la condițiile de călătorie. Nu de alta, dar în Germania încă se mențin unele restricții referitoare la Covid.

Astfel, unele restricții legate de Covid vizează, printre altele, carantina şi purtarea măștii. Noile reglementări sanitare introduse în octombrie se vor aplica până la 31 ianuarie 2023, scrie Rador, citând bundesregierung.de și ziarulromanesc.de, potrivit dcnews.

Măștile, obligatorii pe trenurile de lungă distanță

Este bine de știut că cei care călătoresc în Germania nu trebuie să prezinte dovada vaccinării, rezultatul negativ al testului sau certificatul de recuperare, dar reglementările de carantină pentru cei care se întorc din zonele cu mutații de coronavirus sunt menținute. Un lucru important de reținut pentru cei care merg în Germania este că măștile FFP2 sunt obligatorii pe trenurile de lungă distanță, cum ar fi ICE și Intercity (copiii cu vârsta între 6 și 14 ani și personalul feroviar pot purta măști chirurgicale obișnuite). Măștile nu sunt obligatorii în avioane, dar trebuie purtate în spitale, cabinete medicale și case de bătrâni. Totodată, landurile din Germania pot modifica cerințele sanitare prin reglementare.

Creșterea numărului de infecții, restricții suplimentare

Referitor la persoanele care au fost testate pozitiv pentru coronavirus, acestea ar trebui să fie supuse unei izolări obligatorii de 5 zile, însă în unele state federale, izolarea obligatorie a fost abolită, iar cei care suferă de Covid pot părăsi locuința cu condiția să poarte o mască de protecție. Dacă într-o anumită regiune crește numărul de infecții, statele federale pot introduce restricţii suplimentare. Astfel, printre restricțiile care se pot introduce ar fi obligația de a purta măști la evenimentele în aer liber ori limitarea numărului de participanți la evenimentele indoor.

Numai la începutul anului 2020 în Germania trăiau aproape 800.000 de români.

Foto descriptiv. Sursa foto: Digi World

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Zoo Pitești, surpriză de 1 Decembrie

 

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-vlad/" target="_self">Ana Vlad</a>

Articol scris de Ana Vlad

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: