(Video) Alina Gorghiu despre criza energiei: „Este poate cel mai dureros subiect al acestei perioade”

de | 21.08.2022 20:02 | Știri, Județean, Național, Politic

Alina Gorghiu, președintele PNL Argeș și președinte interimar al Senatului a participat la emisiunea INSIDER politic, moderată de jurnalistul Sebastian Zachmann și a abordat subiecte de interes național, a vorbit despre activitatea legislativă, despre situația economică națională și despre proiectele prezente și viitoare ale PNL.

Preşedintele Senatului a afirmat că în Partidul Naţional Liberal nu s-a discutat despre remaniere guvernamentală și a subliniat faptul că singurul care va şti un eventual calendar al remanierii este prim-ministru al României.

 

Este un lucru cât se poate de sănătos ca, din când în când, atunci când unele portofolii nu au miniştri performanţi, să se întâmple şi remanierea, numai că această remaniere, la acest moment, nu se întâmplă.

De ce? Este opţiunea premierului care a făcut în mod constant evaluarea miniştrilor şi a acţiunii pe care au derulat-o în cadrul ministerelor, cu criterii foarte clare: de la bifarea jaloanelor pe PNRR, la eficienţa cu care şi-au derulat proiectele, la investiţiile pe care le-au făcut, chiar şi partea de comunicare publică a fost, sunt convinsă, unul din criteriile de evaluare.

Ca atare, în interiorul partidului nu s-a discutat de remaniere. La acest moment, singurul care va şti calendarul este primul ministru al României, singurul care are atribuţii”

 

 

Alina Gorghiu a vorbit de asemena și despre criza energiei și a criticat Autoritatea Naţională de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE) pentru o tăcere vinovată şi nejustificată de la debutul crizei facturilor în acest domeniu.

 

Președintele PNL Argeș consideră criza din domeniul energiei „poate cel mai dureros subiect al acestei perioade” pentru că afectează absolut toate statele. Preşedintele Senatului este de părere că ANRE a avut în ultimele luni „o tăcere nejustificată”, subliniind că angajaţii acestei inştituţii„ stau pe bani mulţi”.

 

Virgil Popescu conduce acest comitet, fiind împuternicit de premier, numai că din acest comitet fac parte şi nişte instituţii, de altfel singurele care au printre atribuţii reglementarea pieţei energetice: ANRE-ul.

Acest ANRE a avut în ultimele luni o tăcere… cum să-i spun eu? I-aş spune vinovată, o tăcere în acelaşi timp nejustificată, ştiţi, pentru că se stă pe bani mulţi la ANRE. Chiar 15.000 de euro. Preşedintele acestei instituţii, domnul Chiriţă, colegul PSD din coaliţie, ar fi trebuit să asume nişte poziţii. Ştiţi, e foarte simplu tu, ca instituţie de reglementare să taci şi să arunci tot balastul în spatele ministrului Energiei.

Problema e că la final, când tragi linie, toată coaliţia răspunde pentru stângăcii, pentru întârzieri.

Noi putem discuta pe text legal şi pe atribuţii. Cel care avizează orice proiect de ordonanţă, cel care reglementează piaţa de energie este ANRE-ul, prin acel comitet, că au şi ei un comitet în interiorul ANRE, iar finanţarea bugetară a măsurilor pe care ANRE-ul le propune cu ajutorul Ministerului printr-o ordonanţă o face Ministerul Finanţelor”, a precizat Alina Gorghiu duminică, la Prima Tv, în emisiunea Insider Politic.

 

Domnia sa a amintit totodată faptul că liberalizarea pieţei energiei este o obligaţie asumată de România înainte de aderarea la Uniunea Europeană.

 

„E un mare pericol şi limita e destul de fină între a capitaliza electoral şi a fi uşor populist. Trebuie să fim foarte atenţi, să fim responsabili şi să încercăm să ne gândim la această perioadă ca la fiind una mai mult cu costuri decât cu capital electoral”

 

 

 

 

 


Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

5.000 de femei vor fi sprijinite prin programul „Femeia Antreprenor”

 

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/dana-andrei/" target="_self">Dana Andrei</a>

Articol scris de Dana Andrei

Editor și autor de content media, cu experiență în presa online, PR și în promovare social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Comunicare.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Alina Gorghiu | PNL | PNL Argeș | PSD

Ultimele articole