(VIDEO) Fenomen meteo rar, surprins pe Trasfăgărășan

de | 07.06.2022 16:10 | Știri, După locație, După subiect, Județean, Lifestyle

Imagini spectaculoase au fost postate pe pagina de Facebook Salvamont Argeș, în care a fost surprins un fenomen meteo rar și foarte spectaculos.

Este vorba despre fenomenul cunoscut sub denumirea „Marea de Nori”, care apare în zona de munte în această perioadă a anului, atunci când sunt diferențe foarte mari de temperatură ziua, față de noapte.

Videoclipul surprinzător a fost realizat pe Transfăgărășan, la cota 2000.

Potrivit meteorologilor, în urma fenomenului orașele sunt „ascunse” în ceață, iar „marea de nori” apare precum un strat de zăpadă, lăsând să se vadă doar piscurile munților.

Fenomenul poate fi văzut în zona Bâlea Lac, Transfăgărăşan și Cabana Salvamont Argeș Cota 2000.

Marea de nori este foarte spectaculoasă prin peisajele pe care le oferă privitorilor. Piscurile munţilor par mici insuliţe, iar norii învălmăşiţi dau senzatia că sunt adevărate valuri. În staţiunile montane, la prânz, temperatura de abia a depăşit 12 grade Celsius, iar pe crestele munţilor valorile termice au urcat până la 17 grade Celsius.

Cele mai spectaculoase momente ale zilei, pentru admirat «Marea de nori», sunt dimineaţa la prima oră, când răsare soarele şi seara, la apus, când lumina soarelui pică oblic pe nori, dând naştere la un adevărat spectacol natural”, a transmis Ginel Chiţănescu, cabanier meteorolog, pentru Jurnalul Prahovean.

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Pompieri cu suflet mare! Au salvat un ied dintr-o fântână

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-maria-tomescu/" target="_self">Ana Maria Tomescu</a>

Articol scris de Ana Maria Tomescu

Editor și autor de content media, cu 6 ani de experiență în presa online, autor a peste 5000 de titluri, specialist PR și social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, cu master în Științele Comunicării.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Salvamont Argeș | Transfăgărășan

Ultimele articole