(VIDEO) Șoferii au primit căști bluetooth de la polițiștii rutieri argeșeni

de | 19.12.2022 13:06 | Știri, Câmpulung Muscel, După locație, După subiect, Eveniment, Județean

Acțiune inedită a polițiștilor rutieri argeșeni, în cadrul campaniei naționale ce abordează problematica neatenției la volan.

politie 2 - (VIDEO) Șoferii au primit căști bluetooth de la polițiștii rutieri argeșeni

Foto IPJ Argeș

Duminică, 18 decembrie, agenții Inspectoratului de Poliție Județean Argeș și din cadrul Biroului Rutier Câmpulung au oprit conducători auto, nu pentru verificare sau aplicare de sancțiuni, ci pentru a atrage atenția asupra uneia dintre cauzele principale de producere a accidentelor rutiere. Șoferilor li s-a reamintit faptul că pierderea atenției în timpul conducerii unui autoturism poate duce la pierderea controlului asupra direcției de deplasare.

politie 1 - (VIDEO) Șoferii au primit căști bluetooth de la polițiștii rutieri argeșeni

Conducătorii auto au primit pliante referitoare la această campanie, iar cei care nu aveau în dotarea mașinilor sisteme de tip mâini libere, au primit de la polițiști, gratuit, căști bluetooth pentru telefoanele mobile.

Neatenția la volan- printre cauzele principale ale producerii accidentelor rutiere

Potrivit statisticilor, neatenția la volan se numără printre cauzele principale ale producerii accidentelor rutiere.

Studiile arată că timpul de reacție are o medie de 2,3 secunde, însă poate varia foarte mult în funcție de situație sau de persoană.

politie 3 - (VIDEO) Șoferii au primit căști bluetooth de la polițiștii rutieri argeșeni

Utilizarea telefonului fără funcția de „mâini libere”, crește de două ori riscul de a fi implicat într-un incident rutier. Mai mult, anumite gesturi uzuale, precum introducerea unui număr de telefon și apelarea lui cresc acest risc de douăsprezece ori.

În acest sens, Inspectoratul de Poliție Județean recomandă:

– Utilizarea telefonului mobil doar prin intermediul unui dispozitiv de tip ,,mâini libere”, sau conectat la mașină prin Bluetooth. Utilizarea telefonului mobil în timpul condusului rămâne una dintre principalele cauze pentru care șoferii își pierd atenția în timp ce conduc.
– Opriți, din când în când, pentru a răspunde la mesaje. Locul unde opriți trebuie să fie unul sigur, și unul unde puteți face asta legal. Oprirea pe banda de urgență a autostrăzii este interzisă, cu excepția cazurilor de urgență.
– Planificați călătoria. Înainte de a pleca la drum, setați destinația pe GPS, reglați temperature în mașină selectați lista de melodii sau postul preferat.
– Limitați discuțiile și interacțiunea cu pasagerii din mașină. Rolul conducătorului auto este de a duce, pe toți, în siguranță, la destinație.
– Multitasking-ul este un mit. Cât timp vă aflați la volan, concentrați-vă pe ceea ce contează. Orice altă preocupare vă poate face să pierdeți atenția, iar de cele mai multe ori nu este nevoie decât de o clipă pentru a pierde și controlul.

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Atenție la circulație în condiții de iarnă! Dotarea mașinilor cu anvelope de iarnă este obligatorie!

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-maria-tomescu/" target="_self">Ana Maria Tomescu</a>

Articol scris de Ana Maria Tomescu

Editor și autor de content media, cu 6 ani de experiență în presa online, autor a peste 5000 de titluri, specialist PR și social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, cu master în Științele Comunicării.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte:

Ultimele articole