Vine canicula! Temperaturi de peste 35 de grade

de | 17.06.2022 18:26 | Știri, După locație, După subiect, Lifestyle, Național

Un val de căldură a cuprins sud-vestul și vestul Europei, iar canicula va pune stăpânire, în următoarele zile, și pe țara noastră.

Potrivit meteorologilor, vineri ne confruntam cu instabilitatea atmosferică, în toată țara.

Începând de săptămâna viitoare, canicula își va face simțită prezența în majoritatea regiunilor țării, iar temperaturile vor trece de 35 de grade.

Primele date la acest moment indică posibilitatea ca începând din data de 20 să vorbim de primele zile cu valori de temperaturi specifice unei zile de caniculă, mai mari de 35 de grade Celsius.

Avansul de aer tropical va aborda și partea de sud și sud-est a Europei, inclusiv zona țării noastre, astfel încât începând din data de 20, apoi progresiv de la o zi la alta, cel puțin până în jurul datei de 25 iunie, să vorbim despre prezența acestui val de aer foarte cald care să aducă pentru zona de vest, sud, sud-est a țării, valori de peste 35 de grade Celsius și în zona țării noastre.

Dacă vrem să comparăm cu anul 2021, ultima decadă a lunii iunie 2021 a adus primul cod roșu de caniculă pentru șapte județe din partea de vest și nord vest a țării”, a spus directorul ANM, Elena Mateescu, potrivit Antena 3.

Amintim că Administrația Națională de Meteorologie a emis o avertizare de instabilitate atmosferică care este valabilă pentru toată țara.

Intervalul anunțat este vineri, 17 iunie, ora 11:00 – sâmbătă, 18 iunie, ora 10:00.

Sunt anunțate averse torenţiale, descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii şi izolat grindină.

Meteorologii transmit faptul că instabilitatea atmosferică se va extinde treptat iar cantitățile de apă vor depășii în unele zone 25 – 40 litri/mp.

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Luni, 20 iunie începe examenul național de Bacalaureat! Ce trebuie să știe elevii argeșeni

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-maria-tomescu/" target="_self">Ana Maria Tomescu</a>

Articol scris de Ana Maria Tomescu

Editor și autor de content media, cu 6 ani de experiență în presa online, autor a peste 5000 de titluri, specialist PR și social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, cu master în Științele Comunicării.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Administrația Națională de Meteorologie