(VIDEO) Adio, stadion de glorii și de dor! A început dărâmarea stadionului Nicolae Dobrin!

de | 17.09.2023 20:20 | Județean, Din ediția tipărită, Eveniment, Importante

Duminică, 17 august 2023, piconul a dat prima lovitură pentru dărâmarea stadionului Nicolae Dobrin –casa vulturilor alb-violeți construită încă din 1964. De atunci, pe stadionul din deal, echipa a cunoscut succese extraordinare, cum ar fi meciul câștigat cu 2-1 împotriva lui Madrid, echipă condusă de
legendarul Santiago Bernabeu, cel care a pus pe masă 2.000.000 USD pentru transferul prințului din Trivale, Nicolae Dobrin.

a58a5733 b4aa 4ae1 9e48 3075c2008405 1 - (VIDEO) Adio, stadion de glorii și de dor! A început dărâmarea stadionului Nicolae Dobrin!

În 1978, echipa condusă de genialul Dobrin, învingea tot aici pe Valencia starului absolut Kempes, cu 2-1. Deși s-a spus că Dobrin l-a ironizat pe Kempes, dându-i mingea printre picioare, adevărul este că Gâscanul l-a invitat la joc, iar zeul Kempes nu a accesat invitația.

După 4 decenii, duminică s-a dat prima lovitură din procesul de dărâmare a acestui stadion, în prezența foștilor fotbaliști, a autorităților locale și a fanilor care au primit o bucățică din ceea ce, decenii la rând, a fost casa lor de suflet!

Arena noastră are o istorie bogată. Ideea construirii sale a venit după ce vechea arenă, cea din Ștrand, devenise neîncăpătoare. În 1962, echipa argeșenilor promova pentru prima dată în Divizia A și umplea meci de meci micuța arenă. Din aceasta, construită în 1936, încă se păstrează tribuna 1, aceasta fiind amplasată în parcul cu același nume. (…) De-a lungul anilor, stadionul din Trivale a cunoscut câteva etape de modernizare: a fost instalată pista de atletism, au fost amenajate vestiarele, tunelul de acces și spațiul destinat băncilor de rezerve.

Până la Revoluție, au fost înălțate tribunele și a început amenajarea Tribunei a II-a. (…) În anii 2000 s-a reamenajat Centrul de Copii și Juniori. Acesta a fost botezat “Leonte Ianovschi”, în cinstea omului care a pus Piteștiul pe harta marilor pepiniere ale fotbalului românesc.

În 2003 stadionul a primit numele celui mai mare fotbalist român, Nicolae Dobrin. A fost apoi schimbată tabela, a fost înlocuit gazonul, iar în 2008 a fost inaugurată instalația de nocturnă. O instalație ce putea fi montată cu 36 de ani în urmă, dacă Ceaușescu ar fi acceptat oferta lui Santiago Bernabeu pentru Nicolae Dobrin. La Pitești au fost instalați șase stâlpi de nocturnă, fiind singurul stadion din România cu un astfel de sistem. Inaugurarea s-a făcut pe 25 mai 2008, între două echipe formate din fostele glorii ale Argeșului. (…) Sperăm ca pe gazonul noii arene să calce adversari la fel de mari, iar piteștenii să vadă din nou cum echipa lor face trofeului de campioană a României un tur de onoare al stadionului.

Îți mulțumim, bătrâne stadion! Adio!”, a transmis FC Argeș, pe Facebook.

Noul stadion, care ar urma să fie inaugurat în 2025, va avea o capacitate de 18.190 de locuri, iar proiectarea și execuția vor costa, în total, peste 80 de milioane de euro. Proiectul este finanțat de la bugetul de stat, prin Ministerul Dezvoltării, dar și din bugetul local al municipiului Pitești.

Reamintim că demolarea stadionului va fi realizată, ca urmare a licitaţiei organizată de administraţia locală, de către asocierea companiilor Hyatt Development 2011 – Pro Fortuna Construct SRL. Valoarea estimată a demolării este de 7,436 milioane lei.

Material realizat de Carmen Buliga

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

Cine ne demolează Stadionul „Nicolae Dobrin”: un miliardar piteștean cu o puternică prezență… mondenă!

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/daniela-neacsa/" target="_self">Daniela Neacșa</a>

Articol scris de Daniela Neacșa

Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, pasionată de fotografie și handmade.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Nicolae Dobrin