anchetaonline.ro

Albeștii de Argeș. Centrală fotovoltaică de 80.000 de dolari pentru rețeua de apă!

de | 10.04.2022 12:28 | Rural, Administrație

Un proiect important pentru comunitatea din localitatea Albeștii de Argeș îl constituie realizarea unei centrale electrice fotovoltaice, conectată la rețeaua publică de energie a localității. Această unitate de producere și alimentare cu electricitate are ca scop asigurarea unor avantaje populației comunei Albeștii de Argeș.

Centrala fotovoltaică urmează să deservească gospodăria de apă din satul Albeștii Pământeni pentru a diminua costurile cu energia electrică, ceea ce se va resimți în bugetul fiecărui beneficiar, pentru că va permite și celor cu un venit redus să poată susține cheltuielile privind plata utilităților, respectiv alimentarea cu apă și canalizarea. După cum a afirmat primarul Gabriel Popa, în vederea realizării centralei fotovoltaice, Fondul de Eficienţă Energetică din Bucureşti va oferi unității administrative un împrumut pe 5 ani, în cuantum de circa 80.000 de dolari, iar efectul imediat al investiției va fi diminuarea cheltuielilor cu energia electrică de la staţia de alimentare cu apă.


Cititi, de asemenea, pe anchetaonline:


 

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/adelina-moldoveanu/" target="_self">Adelina Moldoveanu</a>

Articol scris de Adelina Moldoveanu

Specialist în promovare, publicitate și comunicare, cu 14 ani de experiență în mass media și echipa Ancheta.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Albeștii de Argeș | Popa Gabriel | Rătești