anchetaonline.ro

Avertizare ANM. Cod galben de vreme rece și vânt

de | 10.04.2022 11:53 | Știri, Național

Reprezentanții Administrației Naționale de Meteorologie au emis, astăzi,10 aprilie, o informare, o alertă cod galben de vreme deosebit de rece și vânt.

Cod gaben

Interval de valabilitate: 10 aprilie, ora 11 – 11 aprilie, ora 09:00.

Fenomene vizate: ninsori însemnate cantitativ, intensificări ale vântului.

Zone afectate: la munte

 

La munte va ninge, local însemnat cantitativ și se va depune strat de zăpadă. Vântul va avea intensificări cu viteze mai mari pe creste, unde rafalele vor depăși 90…100 km/h, viscolind ninsoarea și spulberând zăpada.

În sudul și sud-estul țării vor fi averse în general moderate cantitativ și local se vor depăși 15…20 l/mp. În Transilvania și în zona deluroasă a Moldovei trecător vor fi precipitații mixte.

Fenomenele vizate pe parcursul zilei de astăzi, până la ora 21:00: intensificări ale vântulu. Zonele afectate sunt estul, sud-estul și sud-vestul țării; zona înaltă a Carpaților Meridionali și de Curbură

În intervalul menționat, în estul, sud-estul și sud-vestul țării, local și temporar vântul va avea intensificări, cu viteze de 55…60 km/h, iar luni (11 aprilie), în jumătatea de sud a Moldovei, Dobrogea și estul Munteniei, rafalele vor depăși 70 km/h.

Vremea luni,11 aprilie

Pe parcursul zilei de luni, în zona înaltă a Carpaților Meridionali și de Curbură, vântul va continua să sufle tare, cu rafale de peste 90 km/h, iar zăpada va fi spulberată

Interval de valabilitate: 11 aprilie, ora 21:00 – 12 aprilie, ora 9:00.

Fenomenele vizate: vreme deosebit de rece, brumă.

În intervalul menționat, vremea va fi deosebit de rece în toată țara. În regiunile intracarpatice, local în Moldova și în zona subcarpatică a Munteniei și Olteniei temperaturile minime vor fi preponderent negative și se va produce brumă.

 


Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Citește articolele pe același subiecte:
<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/dana-andrei/" target="_self">Dana Andrei</a>

Articol scris de Dana Andrei

Editor și autor de content media, cu experiență în presa online, PR și în promovare social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Comunicare.

Articole asemănătoare: