Au apărut roșiile mov! Unde vor fi găsite acestea

de | 20.09.2022 19:32 | Știri, După subiect, Lifestyle

A apărut un nou tip de roșie, modificată genetic. Roșia mov a primit aprobarea din partea USDA la începutul lunii septembrie, iar până la finalul anului fructul se va găsi în magazinele alimentare din SUA.

Oamenii de știință spun că roșia mov rezistă mai mult decât una obișnuită. Mai mult, aceștia susțin că este și mai sănătoasă decât o roșie normală, fiind „modificată pentru a-i schimba culoarea şi a-i spori calitatea nutriţională”.

Din punctul de vedere al riscului fitosanitar, această plantă poate fi cultivată şi utilizată în siguranţă în reproducere în Statele Unite”, a transmis USDA într-un comunicat de presă.

Totodată, culoarea mov provine dintr-un antioxidant, numit antociani, care luptă împotriva cancerului, așa cum susțin oamenii de știință.

Conform The Sainsbury Laboratory, biochimistul şi profesorul Cathie Martin a produs aceste fructe cu gust de roșii „prin ingineria unui „comutator” genetic precis, derivat dintr-o floare comestibilă”, în 2008.

Urmează ca roșia mov să primească undă verde de la Administraţia pentru Alimente şi Medicamente, iar apoi va fi scos pe piață.

Există, însă, și voci care spun că alimentul modificat genetic poate avea efecte negative asupra sănătății.

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

S-a decis! Concedii noi și drepturi în plus pentru angajați

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-maria-tomescu/" target="_self">Ana Maria Tomescu</a>

Articol scris de Ana Maria Tomescu

Editor și autor de content media, cu 6 ani de experiență în presa online, autor a peste 5000 de titluri, specialist PR și social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, cu master în Științele Comunicării.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: