Banca din România care renunță la majorarea comisioanelor de la 1 ianuarie 2024

de | 06.11.2023 12:41 | Economic, Național

După anunţul Guvernului privind plăţile cash, unele bănci au anunțat că măresc comisioanele la depuneri și retrageri de bani cash.

Banca Transilvania de exemplu anunțase inițial că majorează în special comisioanele pentru operațiunile cu numerar la ghișeu, după cum urmează:

  • retragerea de numerar de la ghișeu lei – de la 0,8% la 1%
  • retragerea de numerar de la ghișeu valută – de la 0,8% la 1%
  • depunerea numerar la ghișeu – de la 0,3% la 0,5%
  • plăți intrabancare cu OP la ghișeu – de la 5 lei la 10 lei
  • plățile intrabancare urgente cu OP la ghișeu – de la 16 lei la 30 lei

Pentru firme era anunțată o majorare a comisionul de administrare a contului de lei/valută de la 5 lei pe lună la 10 lei pe lună iar în ceea ce privește comisionul de internet banking, acesta urma să crească la 25 de lei/lună de la 20 lei.

comisioane banca transilvania

Foto: zf.ro

Astăzi, 6 noiembrie, la numai câteva zile de la cele precizate mai sus de Banca Transilvania, reprezentanții acesteia au anunțat că vor renunța la majorarea comisioanelor de la 1 ianuarie 2024. Această informație a fost anunțată, inițial, pentru Profit Insider.

Am decis să renunțăm la majorarea comisioanelor”, au declarat reprezentanții băncii pentru Profit.ro.

Aceștia mai spun că între creșterile de comisioane și reducerea plafoanelor cash nu ar fi existat nicio legătură, deși cele doua s-au suprapus.

Între ajustarea comisioanelor aplicate de BT și măsurile fiscale anunțate recent (privind limitarea operațiunilor cu numerar) nu există nicio legătură. Măsurile BT au fost discutate și analizate intern cu mult timp în urmă, în condițiile în care timp de trei ani nu au existat majorări, iar costurile de procesare pentru numerar și mentenanța aparatelor folosite au crescut constant”.

Cu toate că tendința în piața bancară și în lumea civilizată, în general, este de a limita operațiunile cu numerar, BT va continua să susțină un ecosistem puternic de gestionare al banilor românilor, menținând în siguranță tranzacțiile în numerar. Astfel, BT va continua investițiile susținute în capacitățile de procesare a numerarului”, a mai adăugat banca Transmilvania. 

Foto descriptiv


Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Vouchere alimente 2023. Lista actualizată a magazinelor unde pot fi folosite

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/dana-andrei/" target="_self">Dana Andrei</a>

Articol scris de Dana Andrei

Editor și autor de content media, cu experiență în presa online, PR și în promovare social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Comunicare.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte:

Ultimele articole