anchetaonline.ro

Anunţ de interes pentru locuitorii comunei Corbi

de | 06.11.2023 12:01 | Jude╚Ťean, Administra╚Ťie

Prim─âria Corbi a transmis un anun┼ú privind aplicarea Legii nr. 123/2023 pentru modificarea ┼či completarea Legii fondului funciar nr. 18/1991.

Reprezentan╚Ťii Prim─âriei aduc la cuno┼čtin┼ú─â cet─â╚Ťenilor, faptul c─â ├«n baza Legii. 123/2023 pentru modificarea ┼či completarea Legii fondului funciar nr. 18/1991, persoanele interesate pot depune dosare pentru reconstituirea/constituirea dreptului de proprietate, ├«n termen de 6 luni de la intrarea ├«n vigoare a prezentei legi, ├«ncep├ónd cu data de 19 mai 2023 p├ón─â la data de 20 noiembrie 2023.
ÔÇ×(21) De┼úin─âtorii sau mo┼čtenitorii acestora care nu s-au ├«nscris ├«n cooperativa agricol─â de produc┼úie, nu au predat sau nu li s-au preluat la stat terenurile prin acte translative de proprietate pot solicita, la cerere, comisiei jude┼úene emiterea titlului de proprietate ├«n condi┼úiile prezentei legi, astfel:
a) dac─â de┼úin─âtorii sau mo┼čtenitorii acestora figureaz─â cu terenul ├«n registrele agricole sau registrele cadastrale ┼či ├«n eviden┼úele fiscale;
b) pentru terenul ├«n cauz─â nu a fost deschis─â carte funciar─â ├«n baza Legii cadastrului ┼či a publicit─â┼úii imobiliare nr. 7/1996, republicat─â, cu modific─ârile ┼či complet─ârile ulterioare;
c) terenul nu face obiectul cererilor de reconstituire sau constituire a dreptului de proprietate de c─âtre alte persoane ┼či nici nu s-a eliberat anterior titlu de proprietate cu privire la acesta.
Dosarul va cuprinde urm─âtoarele documente:
1. Cererea solicitantului/solicitan┼úilor, ├«nso┼úit─â de copii de pe act/acte de identitate ┼či acte de stare civil─â ÔÇô na┼čtere, c─âs─âtorie, dup─â caz; ├«n cazul ├«n care solicitantul formuleaz─â cererea ├«n calitate de mo┼čtenitor, se vor depune acte de deces ┼či certificat de mo┼čtenitor/de calitate succesoral─â;
2. Memoriu tehnic, ├«ntocmit ┼či validat prin semn─âtur─â ┼či ┼čtampil─â de c─âtre o persoan─â autorizat─â de c─âtre ANCPI/OCPI Arges, prin care s─â se certifice c─â pentru terenul ├«n cauz─â nu a fost deschis─â carte funciar─â ├«n baza Legii cadastrului ┼či a publicit─â┼úii imobiliare nr.7/1996, republicat─â, cu modific─ârile ┼či complet─ârile ulterioare;
3. Plan de amplasament ┼či delimitare a imobilului, ├«ntocmit ┼či validat prin semn─âtur─â ┼či ┼čtampil─â de c─âtre o persoan─â autorizat─â de c─âtre ANCPI/OCPI Arges, potrivit Anexei nr.16 la Regulamentul de recep┼úie ┼či ├«nscriere ├«n eviden┼úele de cadastru ┼či carte funciar─â, aprobat prin Ordinul Directorului General al ANCPI nr. 600/2023, (Regulament), ├«nsu┼čit prin semn─âtur─â ┼či ┼čtampil─â de pre┼čedintele Comisiei locale pentru stabilirea dreptului de proprietate privat─â asupra terenurilor, luat ├«n eviden┼ú─â, f─âr─â suprapunere cu imobile limitrofe;
4. Adeverinţă eliberată de Primăria comunei Corbi din care să rezulte suprafaţa înscrisă în Registrul agricol;
5. Certificat de atestare fiscal─â;
6. ├Än cazul ├«n care terenul solicitat a f─âcut obiectul unei cauze aflate pe rolul instan┼úelor judec─âtore┼čti, o declara┼úie pe propria r─âspundere din partea solicitantului din care s─â rezulte care este solu┼úia r─âmas─â definitiv─â.
cerere Corbi
Cererea, ├«mpreun─â cu actele prev─âzute mai sus se depun la Prim─âria Comunei Corbi fie personal, fie prin po┼čt─â, ├«n─âuntrul termenului prev─âzut de lege, p├ón─â la 20 noiembrie 2023.
Reprezentan╚Ťii Prim─âriei Corbi mai precizeaz─â faptul c─â, ├«n cazul ├«n care cererea se depune personal, solicitantul va prezenta actele doveditoare ├«n original ┼či c├óte o copie xerox, semnat─â pentru conformitate, r─âm├ón├ónd la comisie numai copiile acestora.
├Än momentul ├«n care cererea se transmite prin po┼čt─â, la aceasta se vor anexa copii xerox semnate pentru conformitate pe propria r─âspundere de c─âtre solicitant.
Pentru cei interesa╚Ťi, cererea se g─âse╚Öte la sediul Prim─âriei Comunei Corbi sau se poate desc─ârca de pe site-ul: www.primariacorbi.com.
Foto: Facebook Primaria Corbi

Citi╚Ťi, de asemenea, pe anchetaonline.ro:
<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/dana-andrei/" target="_self">Dana Andrei</a>

Articol scris de Dana Andrei

Editor ╚Öi autor de content media, cu experien╚Ť─â ├«n presa online, PR ╚Öi ├«n promovare social media. Absolvent al Facult─â╚Ťii de Jurnalism ╚Öi Comunicare.

Articole asem─ân─âtoare:

Citește articolele pe același subiecte: Primăria Corbi