Bogdan Drăghici s-a sinucis! Bărbatul mort la Ambasada Rusă este președintele T.A.T.A!

de | 06.04.2022 17:00 | Știri, Eveniment, Importante, Național

Eveniment major în această dimineață la Ambasada Rusă din București, avându-l ca protagonist pe Bogdan Drăghici.

Un bărbat și-a piedut viața în această dimineață, în jurul orei 06:00, după ce mașina pe care o conducea a intrat în gardul Ambasadei Rusia, de pe Şoseaua Kiseleff. Ca urmare a impactului cu zidul gros și electrificat al Ambasadei, mașina ar fi luat foc, iar șoferul și-a pierdut viața.

La fața locului, dincolo de salvatorii care nu au mai putut decât să constate decesul, au ajuns și echipe de pompieri care au izolat incendiul.

accident ambsada rusa2

Șoferul ar fi fost conștient după ce a intrat în gardul Ambasadei și ar fi avut un schimb de replici cu paznicul, după care s-a autoincendiat, susțin alte surse din anchetă, citate de Digi24. Anchetatorii au început deja audierea martorilor oculari, începând cu cei care asigurau paza Ambasadei la momentul accidentului.

Procurorul de la Parchetul Tribunalului Bucureşti care se ocupă de acest caz a anunțat  că în interiorul autovehiculului au fost găsite recipiente pentru substanţe inflamabile.

“Din primele date, evenimentul a constat în lovirea porţilor cu maşina, urmată de incendiere în propriul autoturism. (…) Maşina a intrat în poartă, iar imediat după persoana aflată în autoturism a aprins un dispozitiv şi în felul acesta s-a produs incendiul din interiorul maşinii, rezultatul fiind carbonizarea. (…) În interiorul maşinii au fost găsite recipiente pentru substanţe inflamabile. În momentul acesta sunt puse cap la cap informaţiile care vor contura traseul pe care l-a avut, inclusiv înainte de eveniment”, a afirmat procurorul, care a mai adăugat că nu există, la acest moment, nici un indiciu conform căruia gestul lui Bogdan Drăghici ar putea fi considerat un atentat.

„ Au fost aplicate restricţii rutiere pe Şoseaua Kiseleff, pentru efectuarea cercetării la faţa locului. Cercetările au fost preluate de Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti şi Serviciul Omoruri din Poliţia Capitalei în vederea stabilirii cauzelor şi condiţiilor în care s-a produs acest eveniment.”, au comunicat oficial autoritățile.

Bogdan Drăghici: Vom fi vinovați, că nu am făcut totul pentru a dovedi că merităm să mai populam această planetă!

Bărbatul mort în accident este președintele Asociației TATA, avocatul Bogdan Drăghici, care – nu mai departe de ieri – postase un mesaj cutremurător despre situația tragică și masacrele din Ucraina:

„Și eu sunt ucrainean! Ar fi minunat să ne considerăm toți ucraineni, până când se va sfârși definitiv războiul oribil, care pune în pericol de moarte întreaga omenire! Pare atât de departe primăvara lui 2019, când mi-am serbat ziua de naștere la Kiev, într-o metropola strălucitoare, populată de oameni fericiți să savureze o primăvară superbă. Eram acolo cu fiica mea la un turneu de scrimă și încercam să îmbinăm utilul cu plăcutul, trecând în revistă în timpul liber atractiile turistice ale capitalei Ucrainei. Evenimentul sportiv era perfect organizat, gazdele erau ospitaliere, natura era o feerie de culori si de parfumuri, oamenii aveau zîmbetul pe buze si in priviri in acel debut de mai. Si noi eram doi români fermecati de tot ce ne înconjura.

 

Eram fericiți la Kiev! Părea atunci un scenariu SF, ca locurile acelea sa fi fost invadate trei ani mai târziu de un război devastator, ca poporul ucrainean să fi fost bombardat fără milă, ca acel mall, în care căutasem suveniruri si cadouri pentru cei de acasă, să fi fost pulverizat în martie 2022 de rachete lansate de clona lui Hitler.

 

Au trecut deja săptămâni terifiante de război cu anvergură planetară, Kievul a fost asediat de cotropitori sadici, planând deasupra marilor orașe din Ucraina spectrul unei lovituri nucleare apocaliptice. Nimic din fericirea acelor zile de primăvară din 2019 nu se mai regăsește într-un prezent trist, demoralizant, în care speranța pâlpâie tot mai firav. Omenirea traversează o criză planetară, care tinde să devină apocaliptică.

 

Bogdan Draghici

 

Masacre înfiorătoare au loc în Ucraina, milioane de victime se refugiază în țări încă nebombardate, încă neafectate teribil de stihia unui război mondial, care poate fi sfârșitul civilizației umane. Micuții spadasini exuberanți în 2019 trăiesc un coșmar în 2022, întrebându-se dacă vor mai fi în viață în orele următoare, dacă vor reveni curând în casele lor și în familiile lor, dacă vor mai avea motive să zâmbească din nou.

 

Este atât de trist că lumea democratică nu reacționează prompt și ferm, pentru a reinstaura pacea, pentru a-l pedepsi rapid pe dictatorul însetat de sânge nevinovat, pentru a arăta că există solidaritate umană, pentru a demonstra că ultimul război mondial nu mai poate avea loc și că planeta asta nu poate fi distrusă de oameni, pentru că ororile istoriei nu mai pot fi repetate. Am privit admirativ uriașele demonstrații de condamnare a invaziei putiniste, care au avut loc la Praga și în alte metropole ale lumii civilizate. Si totuși măsurile punitive adoptate împotriva Rusiei lui Putin nu sunt încă suficiente și eficiente pe termen scurt. Nevinovați mor în fiecare clipă în Ucraina.

 

De ce nu au fost expulzați diplomații Rusiei, de ce nu au fost transformate ambasadele dictatorului rus în centre pentru refugiații ucraineni? Dacă nici acum nu ne declarăm toți ucraineni și nu acționăm solidar pentru a mai avea un viitor civilizația umană, atunci nu vom mai avea o altă ocazie, pentru că vom trăi un sfârșit apocaliptic. Și vom fi vinovați, că nu am făcut totul pentru a dovedi că merităm să mai populam această planetă mult prea încercată. SĂ FIM TOȚI UCRAINENI SI SĂ SALVĂM PREZENTUL SI VIITORUL CIVILIZAȚIEI UMANE!” – este conținutul mesajului transmis de Bogdan Drăghici.

Bogdan Drăghici – personaj cu un lung istoric în scandalurile publice din România

Bogdan Drăghici, președintele asociației T.A.T.A, a intrat în atenția publicului după ce a fost  acuzat de fosta soție că și-ar fi molestat fiica. Din anul  2019 era cercetat și trimis în judecată în legătură cu această acuzație. Ieri a fost condamnat în primă instanță la 15 ani și patru luni de închisoare pentru agresiune sexuală asupra fiicei sale. Avea interdicție de a părăsi țara până în 26 mai 2022, scrie Digi24.

Bogdan Drăghici, cunoscut publicului drept președintele unei asociații care lupta pentru drepturile taților discriminați, T.A.T.A., are un istoric de viață complicat, presărat cu scandaluri, procese, dar și cu funcții publice răsunătoare.

Și-a făcut intrarea în spațiul public în anii 90, ani în care la conducerea Vămii din România trona celebrul Nini Săpunaru. La momentul respectiv, Drăghici acționa ca liderul unui sindicat nereprezentativ al funcționarilor publici, dar extrem de gălăgios. Organiza numeroase conferințe media în care acuza corupția din sistemul vamal românesc, dar stătea foarte porst la copitolul prezentării de probe.

Din gașca sindicaliștilor sonori, a devenit șef de cabinet al lui Traian Băsescu – pe atunci primar al capitalei. Ulterior, a fost promovat în formula de management al Institutului Național de Administrare, ca director adjunct.

Anul 2005 îl găsește din nou în mijlocul unui scandal în care denunță sonor, dar din nou fără probe, corupția din sistem și este demis de Vasile Blaga.

Scos de margine din sistemul public, devine detectiv particular și reatrage atenția opiniei publice în urma divorțului cu scandal de prima sa soție, Angela Popa, un medic cu dublă cetățnie pe care o acuză că a răpit copilul și l-a dus în Republica Moldova.

De asemenea, a susțint că femeia era bolnavă de sifilis și a reușit, într-o primă instanță, să câștige custodia copilului, dar situația nu a trenat mult și fetița s-a reîntors la mamă. Procesul răsunător din 2008 reprezintă, pentru Drăghici, o veritabilă rampă de lansare pentru asociația ce avea s-o înființeze, aceea a taților discriminați: T.A.T.A.

Bogdan Drăghici s-a recăsătorit ulterior tot cu un medic, femeie cu care a fost, de asemenea, într-un lung proces de divorț, vreme de trei ani, divorț finalizat în iulie 2019. Mama a primit atunci custodie exclusivă asupra fetiței minore pe care o aveau împreună, dar s-a izbit de refuzul instanței față de  ordinul de protecție pe care îl solicitase.

A intrat în scandaluri publice, care i-au sporit notoriattea cu persoanje precum Magda și Tolea Ciumac, Silviu Prigoană sau Monica Columbeanu.

accident ambsada rusa3

FOTO: INQUAM PHOTOS – Octav Ganea

Psiholog: Și-a dorit să intre în istorie, să facă un spectacol egoist, cum și-a trăit toată viața!

Radu Leca, psiholog, a intervenit telefonic la Realitatea Plus, unde a vorbit despre motivele care l-ar fi determinat pe Bogdan Drăghici să-și curme viața, în opinia domniei sale:

„Și-a ales ambasada cu cea mai mare vizibilitate în acest moment și a provocat deliberat un eveniment cu potențial negativ la nivel de țară și de imagine a României în lume, drept răzbunare la adresa sistemului judiciar din România care, ieri, l-a condamnat la 15 ani de închisoare pentru violarea fiicei vitrege. Poate fi vorba de un moment în care și-a dorit să rămână în istorie, cumva, în ideea în care Bogdan Drăghici nu a suportat că adevărul să fie făcut public, respectiv ca toată lumea să fie că a violat un minor.

 

Gestul său din această dimineață a fost premeditat și a avut ca unic scop să-l transforme într-o victimă a sistemului, lucru care nu o să se întâmple niciodată.

 

Pe fondul evenimentelor din Ucraina, a expulzării a 10 oficiali ai ambasadei Rusiei la București, domul Drăghici a considerat că trebuie să facă spectacol, într-un gest egoist, la fel cum și-a trăit toată viața.

 

Un om care este condamnat 15 ani pentru violul unui copil are o viață foarte grea în închisoare. Atunci, își dorește ca ultimele lui ore în libertate să fie interconectate cu ceva istoric. De-a lungul timpului, datorită modalității lui de a pune problema, a avut succes în meseria pe care a realizat-o pe teritoriul țării și și-a dorit ca ultimele lui ore să fie încununate de o aură a victimizării. Cineva trebuia să fie de vină pentru gestul lui abominabil, cineva în afară de el.

 

radu leca psiholog

Totul a fost premeditat. Sistemul judiciar nu doarme, chiar dacă unii spun că se mișcă mai încet. Da, se mișcă mai încet, pentru că sunt zeci de mii de dosare, numai că în acest caz sistemul judiciar s-a mișcat corect. Avem de-a face cu o condamnare, dată ieri, de 15 ani de închisoare pentru violarea unui minor, iar el nu a putut suporta ca imaginea lui de președinte al Asociației T.A.T.A. și militant al drepturilor taților din întreaga Românie să fie făcută praf.

 

El a crezut că scapă cu anul acela de arest, cu statul la domiciliu și nu s-a așteptat niciun moment. A zis că trebuie să rezolve cumva situația asta. Sincer să spun, faptul că s-a deschis acum un dosar pentru moarte suspectă, bănuiesc faptul că este standard, dar nu este o moarte suspectă, omul s-a omorât. A fost o sinucidere! Nu a putut să meargă în închisoare 15 ani, nu avea cum“, a conchis Radu Leca.

Alte surse materiale foto video: Tudor Bogdan Teodorescu | Nexta
Știre în curs de actualizare.


Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:


 

 

 

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/luana-alexandra-popescu/" target="_self">Luana Alexandra Popescu</a>

Articol scris de Luana Alexandra Popescu

Editor și autor de content media online, specializat în relații publice și jurnalism. Absolvent al Facultății de Jurnalism, cu master în Comunicare Audio Video SNSPA.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Traian Băsescu | Ucraina