Guvernul a aprobat. Iată cum arată steagul comunei Rucăr

de | 02.01.2024 08:42 | Rural, Administrație, Importante

Guvernul a aprobat în ultima ședință hotărârea privind modelul steagului comunei Rucăr, Argeş. Modelul steagului are în componență mai multe elemente ce fac referire la zonă: brâul crenelat, bradul ori berbecul.

Astfel, potrivit anexei la HG, steagul comunei Rucăr este format dintr-o pânză dreptunghiulară cu proporția între lățimea și lungimea drapelului de 2/3, format din trei fâşii dispuse orizontal în următoarea succesiune a culorilor: roşu, alb, albastru. În partea de sus pe fâşia de culoare roşie este inscripţionat statutul localitǎţi “ COMUNA” cu litere albe, iar jos pe fâşia de culoare albastră, denumirea RUCĂR” cu litere albe. În centru, pe fâşia de culoare albă este imprimată stema comunei. Steagul se fixează pe hampă în partea stangă, pe lăţime.

Sursă foto: sug.gov.ro.

Semnificațiile elementelor însumate

Stema comunei Rucăr se compune dintr-un scut triunghiular cu marginile rotunjite, scartelat. În câmp albastru, în registrul inferior, se află o fascie cu cinci creneluri din mijlocul căreia iese o cruce latină, totul de argint. În câmp roşu, se află un brad de aur. În alt câmp roşu, se află un berbec de aur conturnat. În alt câmp albastru, se află un brâu undat de argint. Scutul este timbrat cu o coroană murală de argint cu un turn crenelat.

În ceea ce privește semnificaţiile elementelor însumate, potrivit anexei HG acestea sunt:

  • Crucea de piatră face referire la cele opt monumente memoriale sau funerare, reprezentate de cruci de piatră din localitate.
  • Brâul crenelat reprezintă situl arheologic Castellum din zonă.
  • Bradul semnifică bogăţia silvică a zonei.
  • Berbecul face referire la ocupaţia specifică zonei, creşterea animalelor.
  • Brâul undat semnifică hidrografia localităţii, râul Dâmboviţa.
  • Coroana murală cu un turn crenelat semnifică faptul că localitatea are rangul de comună.

Roşul – înseamnă putere, acţiune, îndrăzneală, generozitate, dragoste, voinţă, agresivitate, dorinţa de a servi patria. Albul – transmite puritate, curăţenie, și neutralitate. Albastru (sau azur) – reprezintă apa, dar şi aerul, cel mai nobil element după foc şi simbolizează blândeţea, frumuseţea, nobleţea şi buna credinţă.

Foto descriptiv. Sursă foto: sgg.gov.ro.

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Controale ale I.T.M. Argeș la agenţii de mediere şi plasare a forţei de muncă în străinătate

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-vlad/" target="_self">Ana Vlad</a>

Articol scris de Ana Vlad

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Rucăr