anchetaonline.ro

Guvernul ar vrea să își facă propria companie de asigurări

de | 22.03.2023 14:30 | Știri, După locație, După subiect, Economic, Național, Politic

Guvernul ar vrea să își facă propria companie de asigurări

Potrivit unor informații neoficiale, Guvernul ar avea în plan să își facă propria companie de asigurări, ceea ce ar putea reprezenta o soluție pe termen lung, în opinia oficialilor.

Conform surselor Știripesurse.ro, Guvernul ia în calcul fie înființarea unei astfel de companii, fie cumpărarea unei firme de asigurări, iar în acest fel, prețurile la polițiele RCA ar fi controlate de stat.

Înființarea unei companii de stat – susțin aceasta varianta de înființare a unei companii de asigurari de stat (…) Există 2 posibilități sa înființeze una noua sau să cumpere

Nu voi fi de acord sa înființăm aceasta companie fără să ia și RCA”, ar fi spus Nicolae Ciucă, în Guvern, potrivit sursei citate.

Amintim că firmele de asigurări vor fi obligate să plafoneze prețul la polițele RCA la prețul practicat în martie 2022, în urma unei hotărâri de Guvern, care ar putea fi adoptată vineri.

Plafonarea se va aplica pentru o perioadă de 6 luni.

(3) Prin excepție de la prevederile alin. (2), în situația în care tarifele de primă practicate de către asigurătorii RCA la data de 1 martie 2022 sunt mai mari decât cele practicate la data de 1 martie 2023, asigurătorii RCA aplică cel mai mic tarif de primă dintre cele două.

(4) Asigurătorii RCA aplică tarifele de primă maxime prevăzute la alin. (2) sau (3) începând cu data intrării în vigoare a prezentei hotărâri.”, se arată în hotărâre.

Sursa foto impact.ro

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Salarii mai mari pentru mii de bugetari

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-maria-tomescu/" target="_self">Ana Maria Tomescu</a>

Articol scris de Ana Maria Tomescu

Editor și autor de content media, cu 6 ani de experiență în presa online, autor a peste 5000 de titluri, specialist PR și social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, cu master în Științele Comunicării.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: RCA