Propunerea privind închiderea supermarketurilor în weekend luată în calcul de Guvern

de | 22.03.2024 09:15 | Național, Economic

Propunerea privind închiderea supermarketurilor în weekend – luată în calcul de Guvern. Anunțul a fost făcut chiar de premierul României, Marcel Ciolacu.

Acesta a precizat că în primul rând va conta impactul acestei propuneri, decizia fiind una dificilă care vizează toate magazinele alimentare.

Am dat în discuţie, la Tehnicul Guvernului, să vedem în primul rând impactul. Nu e o decizie uşoară. Acum trebuie să fim corecţi, că nu există evaziune la supermarketuri, în primul rând. În al doilea rând nu ştim dacă acoperim nevoia cetăţenilor, dacă închidem supermarketurile. Nu era vorba numai de supermarketuri, era vorba de toate magazinele alimentare”, a declarat premierul la Palatul Parlamentului.

În timpul unor discuții de la Palatul Victoria, micii comercianți români au propus închiderea magazinelor în weekend începând cu ora 13.00.

supermarket cumparaturi

Foto: unsplash.com

Marcel Ciolacu: „Eu nu pot să le spun românilor când să se ducă la magazin să-şi cumpere alimente”

Şi atunci românilor li s-a spus să-şi facă aprovizionarea până sâmbătă la prânz. Eu nu pot să le spun românilor când să se ducă la magazin să-şi cumpere alimente, totuşi e decizia dumneavoastră, a mea, a fiecăruia dintre noi, dar am dat-o în calcul să vedem totuşi impactul. Nu e o decizie uşoară dar, dacă avem un sistem alternativ viabil, atunci se poate ajunge la o astfel de decizie”, a transmis premierul.

Reprezentantul micilor magazine, Feliciu Paraschiv a precizat, după întâlnirea avută la Guvern că această decizie nu înseamnă o pierdere deoarece vânzările din weekend se vor face în timpul săptămânii.

Nu există nicio pierdere, pentru că vânzările din după-amiaza zilei de sâmbătă și după-amiaza zilei de duminică se vor muta în timpul săptămânii”.

Marcel Ciolacu Guvern

Foto: Facebook

La rândul său premierul Marcel Ciolacu a declarat că susține produsele românești, micile rețele locale de magazine și toți distribuitorii care iau marfă de la producătorii locali.
Am discutat cu reprezentanții acestor magazine, unii dintre ei fiind și producători, alături de principalii distribuitori din țară, despre soluțiile concrete prin care dezvoltăm capitalul românesc din această zonă a economiei.
Prioritatea mea este să ajut firmele să producă în România, iar marfa lor să ajungă în magazine deținute de români la un preț corect, care să reflecte munca depusă.
Sunt convins că soluția PSD de continuare a plafonării adaosului comercial la alimentele de bază până la finalul anului, votată azi în Parlament, este legitimă și corespunde celei mai mari așteptări a românilor”, este mesajul transmis de Marcel Ciolacu pe contul de socializare. 

 

 

Foto: unsplash.com

 

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

Legumele și verdețurile de pe piață, pline de pesticide. Valori alarmante!

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/dana-andrei/" target="_self">Dana Andrei</a>

Articol scris de Dana Andrei

Editor și autor de content media, cu experiență în presa online, PR și în promovare social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Comunicare.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Guvern