anchetaonline.ro

Ministerul Muncii, anunț despre ajutorul financiar acordat românilor!

de | 08.06.2022 21:39 | Știri, Economic, Național

În luna iulie se va acorda ajutorul financiar de 700 de lei. Acesta se acordă o singură dată, acelor beneficiari cu venituri lunare care sunt mai mici de 2.000 de lei, precizează Ministerul Muncii şi Solidarităţii Sociale, într-un comunicat postat miercuri pe pagina sa de Facebook.

Pentru acordarea acestui ajutor sunt vizate anumite categorii de venituri. Acestea sunt: pensiile din sistemul public de pensii şi din sistemele neintegrate sistemului public de pensii, care se plătesc în luna iulie 2022, precum şi venituri din drepturi acordate în baza legilor cu caracter special, care se plătesc în luna iulie 2022 prin casele teritoriale de pensii/casele de pensii sectoriale, conform sursei citate.

De asemenea, sunt luate în calcul și veniturile din indemnizaţia socială destinate pensionarilor, veniturile din salarii şi asimilate salariilor, realizate în luna aprilie 2022.

Ajutorul financiar se acordă din oficiu, prin casele teritoriale de pensii/casele de pensii sectoriale, precizează reprezentanţii Ministerului Muncii.

Astfel, ajutorul financiar se acordă fiecărui urmaş în parte în cazul persoanelor care beneficiază de pensie de urmaş. Acesta este integral de 700 de lei, chiar dacă veniturile plătite în luna iulie sunt aferente unei fracţiuni din luna iulie 2022.

De asemenea, ajutorul financiar nu se acordă persoanelor care nu au domiciliul în România.

Ajutorul financiar este suportat din bugetul de stat. Astfel, ajutorul financiar nu este calculat drept contribuţie  individuală pentru obţinerea unui bilet de tratament balnear şi nu este supus executării silite.

Foto descriptiv

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

Au fost alese de către public numele celor doi pui de tigru de la Zoo Pitești!

 

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/raluca-balasa/" target="_self">Raluca Bălașa</a>

Articol scris de Raluca Bălașa

Studentă a Facultății de Științe ale Educației, Științe Sociale și Psihologie, Jurnalism, pasionată de fotografie și content media, voluntară în cadrul redacției UPIT Media.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: