Ministrul Sănătății, precizări despre purtarea măștii odată cu începerea școlii

de | 27.08.2022 09:00 | Știri, După locație, După subiect, Lifestyle, Național

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a oferit o declarație cu scopul de a lămuri zvonurile potrivit cărora masca va fi impusă în unitățile de învățământ. Acesta spune că masca va fi „recomandată, nu impusă”, iar copiii nu vor avea nevoie de aviz epidemiologic.

Rafila insistă, totuși, ca părinții care își duc micuții la școală cu mijloacele de transport în comun să le dea acestora mască.

Cred că părinţii îşi doresc două lucruri: copiii lor să poată să meargă la şcoală, iar prezenţa lor a şcoală să fie cât mai sigură. Sigur, nimeni nu poate să ofere o garanţie perfectă că nu vor fi cazuri de îmbolnăvire, ar fi o minciună, dar important este să fie cât mai puţine, iar dacă un copil este infectat, să stea cinci zile la domiciliu, în izolare. Cred că asta trebuie să fie filosofia”, a transmis ministrul Sănătății.

Ministrul a subliniat faptul că măsurile preventive sunt recomandate pentru a evita contractarea virusului care provoacă boala COVID.

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Veste bună pentru proaspeții părinți! Mai multe zile libere

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-maria-tomescu/" target="_self">Ana Maria Tomescu</a>

Articol scris de Ana Maria Tomescu

Editor și autor de content media, cu 6 ani de experiență în presa online, autor a peste 5000 de titluri, specialist PR și social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, cu master în Științele Comunicării.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte:

Ultimele articole