O nouă zi de protest la Casa Județeană de Pensii Argeș

de | 08.11.2023 11:20 | Județean, Eveniment

O nouă zi de protest la Casa Județeană de Pensii Argeș! 

În ciuda vremii de afară, pentru a treia zi consecutiv, angajații Casei Județene de Pensii Argeș au încetat lucrul și au ieșit din nou în fața instituției, purtând pancarte cu mesaje prin care își anunță cererile și își exprimă nemulțumirile.

Angajații spun că salariile lor sunt cu mult mai mici față de colegii din Casa Națională de Pensii Publice și cer egalizarea acestora.

„Muncă egală, salarii egale”, „Fără discriminare”, ”Munca să ne fie apreciată”, „Voi vreți austeritate noi vrem respect și demnitate”, „Vrem respect”. Acestea sunt mesajele de pe pancartele salariaților de la Casa de Pensii Argeș, ieşiţi în fața instituției pentru a-și exprima nemulțumirile.

A fost un protest pașnic, în liniște.

Potrivit Ionuț Marinescu, reprezentantul salariaților Casei de Pensii Județene Argeș, angajații sunt nemulțumiți că salariile sunt sub nivelul celor din Casa Națională de Pensii. Ei cer ca munca să le fie apreciată și să nu mai existe discriminare, din punct de vedere al salarizării, în rândul funcționarilor publici.

Supărați că nu primesc nici măcar un răspuns sau o reacție la protestele lor, angajații de la casele de pensii din România amenință cu boicotul. Ei spun că nu vor recalcula nicio pensie în așa fel încât Guvernul să își poată ține promisiunea că de la 1 ianuarie pensiile vor crește.

Protestatarii spun că vor întrerupe zilnic lucrul, la diverse ore, pentru a atrage atenția asupra inechităților din sistemul de salarizare a funcționarilor publici.

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

Polițist care făcea cercetări la locul unui accident rutier, acroșat de o mașină

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/daniela-neacsa/" target="_self">Daniela Neacșa</a>

Articol scris de Daniela Neacșa

Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, pasionată de fotografie și handmade.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Casa de Pensii Arges