Orice antreprenor poate contribui fără să scoată un leu din buzunar!

de | 20.12.2023 16:00 | Pitești, Administrație, Lifestyle

În această vară, fundația Medici pentru România a demarat proiectul de refacere integrală a etajului VI al Spitalului de Pediatrie Pitești, singurul rămas nerenovat. De 40 de ani, de când s-a construit unitatea sanitară, acesta nu a fost niciodată reabilitat, rămânând captiv într-o eră depășită.

Medici pentru România, fondată de către antreprenorul argeșean Alexandru Costache, a decis să schimbe fața etajului VI și a organizat acțiuni de strângere de fonduri pentru a reuși să își ducă la capăt obiectivul, iar în iulie a deschis șantierul.

Pediatrie 1 - Condiții normale pentru copiii internați! Orice antreprenor poate contribui fără să scoată un leu din buzunar!

Fiecare salon va avea baie proprie

Etajul VI al Pediatriei se va transforma complet. Întreaga zonă va fi recompartimentată pentru a se realiza un grup sanitar  în fiecare salon, păstrând numărul actual de paturi, dar și respectând normele în vigoare. De asemenea, se va amenaja un grup sanitar dedicat  persoanelor cu dizabilități. Întreaga tâmplărie interioară va fi schimbată, iar instalațiile electrice, termice și sanitare sunt înlocuite. Se vor realiza instalații de fluide medicale, iar pardoselile și pereții se vor acoperi cu covor și tapet PVC, pentru o dezinfectare eficientă.

pediatrie 2 - Condiții normale pentru copiii internați! Orice antreprenor poate contribui fără să scoată un leu din buzunar!

În primăvară, micuții pacienți se vor bucura de condiții excepționale!

Când își va reprimi etajul VI micii pacienți?

Lucrările sunt în plină desfășurare, estimarea noastră, dacă sosesc toate comenzile la timp, este să-l predăm la începutul lunii februarie 2024.”, ne-a răspuns fondatorul Medici pentru România, Alexandru Costache.

Spitalul de Pediatrie Pitești este doar primul beneficiar al campaniei de renovare a secțiilor, demarate de către Medici pentru România.

Ne-am propus să renovăm cinci secții, câte una pe fiecare an. Încă nu am decis care este următoarea locație pentru anul 2024. Ne-am concentrat pe strângerea de fonduri pentru Pitești, iar la începutul anului 2024 sau imediat după ce îl vom finaliza pe acesta vom iniția discuții cu alte unități medicale. Pot doar să vă spun că ne dorim să rămânem în județul Argeș.”, ne-a explicat președintele Medici pentru România, Alexandru Costache, care ne-a spus și de ce a fost ales Spitalul de Pediatrie să deschidă această listă.

antreprenor Alexandru Costache

Principalul criteriu a fost necesitatea, pentru că acest etaj de spital nu a fost niciodată renovat de 40 de ani, în ciuda faptului că anual Pediatriei îi trec pragul peste 30.000 de copii și deservește județele Argeș, Vâlcea și Dâmbovița. De asemenea, aici am găsit o conducere deschisă, foarte implicată care și-a dorit să aibă un spital la standarde  europene.

Al treilea motiv poate fi subiectiv! Originile mele fiind din Argeș, acum 30 de ani am fost internat în acest spital și nu-mi aduc aminte cu foarte mare plăcere de acele zile.”

Cum pot sprijini oamenii de afaceri acest proiect fără să îi coste nimic?

Sunt mai multe metode prin care oamenii de afaceri se pot implica în acest proiect:

  • prin contract de sponsorizare, respectând plafonul de 20% din profitul datorat sau 0,75% din cifra de afaceri anuală; aici se ia în calcul valoarea cea mai mică dintre acestea;
  • a doua metodă este mai nouă, și anume prin depunerea declarației 177 la ANAF, până la data de 25 decembrie 2023. ANAF redirecționează direct către noi suma indicată în formular, din impozitul pe care compania l-a plătit deja către bugetul de stat; formularul poate fi completat de companiile care nu și-au epuizat plafonul de sponsorizări deductibile din anul 2022. Înainte de depunerea declarației se întocmește un contract de sponsorizare între părți.

pediatrie - Condiții normale pentru copiii internați! Orice antreprenor poate contribui fără să scoată un leu din buzunar!

Progresul lucrărilor poate fi urmărit în timp real pe pagina de FB Medici pentru România

În orice proiect de tipul acesta, transparența este foarte importantă, iar Medici pentru România a încercat să fie cât se poate de vizibili, postând în mod regulat pe pagina proprie de facebook și trimițând newslettere cu stadiul lucrărilor, pentru a se vedea unde merg banii.

Obiectivului i s-au alăturat și donatori persoane fizice care au trimis textul „DĂRUIESC” la numărul scurt 8845.

De asemenea, au fost organizate și spectacole în acest scop, la care au luat parte artiști renumiți. Împreună cu Loredana a fost organizat un concert caritabil de unde toate fondurile strânse au mers către acest proiect. Printre artiștii care au urcat pe scenă alături de Loredana au fost Smiley, Connect-R, Oana Sîrbu, Natanticu, Nadir și Cuza.

În parteneriat cu Opera Națională a fost organizat un vernisaj unde artiști consacrați, dar și cei la început de drum, și-au expus lucrările, iar banii rezultați în urma vânzării acestora au fost donați către asociație.

Mulți dintre antreprenorii care s-au implicat în proiect au fost convinși să o facă, pentru că au avut o experiență neplăcută într-un spital public din România, iar acest lucru i-a determinat să acționeze și să vină alături de noi. Având în vedere că este un proiect care deservește în mod special comunitatea locală, îmi doresc să văd cât mai mulți antreprenori locali implicați și cu această ocazie fac un apel către aceștia să ni se alăture.”, este mesajul transmis de către președintele Alexandru Costache.

 

Foto: Medici pentru România

 


Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

Ministerul Familiei. 10.000 de dosare eligibile, 1.010 sarcini în evoluție și 52 de nașteri, în anul 2023

 

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/dana-andrei/" target="_self">Dana Andrei</a>

Articol scris de Dana Andrei

Editor și autor de content media, cu experiență în presa online, PR și în promovare social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Comunicare.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Spitalul de Pediatrie Piteşti