anchetaonline.ro

Parcul industrial din Pitești – în tatonări în perspectiva fondurilor europene

de | 06.05.2022 17:21 | Pitești, Administrație, Economic, Județean

 

Cât de curând vor apărea axe noi de finanțare pentru înființarea de parcuri industriale, au anunțat cei de la ADR Sud Muntenia, avertizând în acest sens și Primăria Pitești. De aproximativ două decenii există intenția de realizare a unui parc industrial în municipiul reședință de județ și tot de atâta timp nu s-a reușit mai nimic, timp în care România a fost împânzită de parcuri industriale. Multe dintre ele au fost realizate de către primării, în colaborare cu Consiliile Județene, doar că în Argeș genul acesta de parteneriate sunt aproape inexistente, deși puterea politică a fost de fiecare dată aceeași.

Până când vor apărea noile axe de finanțare anunțare de către cei de la ADR Sud-Muntenia, municipalitatea piteșteană dorește să aibă o serie de întâlniri cu o serie de consultanți, lucru care urmează să se întâmple fie săptămâna aceasta, fie cea viitoare.

De precizat că o serie de investitori turci s-au arătat interesați de a investi, însă consilierii locali sunt foarte sceptici, dată fiind experiența cu investitorii turci de până în prezent, care caută, în special, forță de muncă ieftină și necalificată.

La acest moment, Piteşti Industrial Park, aflat sub umbrela Globalworth Industrial, este singurul parc industrial din Argeș și se află pe teritoriul localității Oarja. Aici, producătorul de automobile Dacia Renault a replicat modelul industrial al platformei de la Mioveni. După finalizarea proiectului logistic al Grupului Renault, cel mai mare din lume, în Oarja au venit treptat şi alte companii – Martur România, Kirchoff Automotive, Bimed Teknik, Rochling Automotive, Adler Pelzer, CEVA Logistics şi WDP care a şi construit unele dintre platforme şi GMB România, un alt furnizor auto care a construit o fabrică în imediata vecinătate a platformei centrului de piese al Dacia.

Recent, procesatorul de carne Caroli Foods Group, care deține o fabrică de profil în Pitești, a închiriat 6.800 mp spații de depozitare în Pitești Industrial Park. Contractul de închiriere a fost semnat pentru o perioadă de 10 ani.

În prezent, portofoliul Globalworth Industrial, sub-brandul de logistică și industrie ușoară a Globalworth, se întinde pe o suprafață de peste 261.000 mp, cu un grad de ocupare de peste 95%, în diferite zone din România, cum ar fi Arad, București, Constanța, Oradea, Pitești și Timișoara. Caroli Foods Pitesti parc industrial (2)


Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/iulia-badulescu/" target="_self">Iulia Bădulescu</a>

Articol scris de Iulia Bădulescu

Jurnalist cu 21 de ani de experiență în presă, fiind specializată pe secțiunile de politică, administrație și pamflet, cu abilități editoriale complexe. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Comunicare.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Caroli Foods | Pitești | Renault