Peste 700 de amenzi date de polițiștii argeșeni, în perioada minivacanței de 1 Decembrie!

de | 04.12.2023 16:14 | Eveniment, Importante, Județean

Pentru ca argeșenii să se bucure pe deplin de minivacanța prilejuită de sărbătoarea Sf. Andrei și Ziua Națională a României, polițiștii argeșeni au fost la datorie.

Împreună cu celelalte structuri din cadrul MAI, oamenii legii au desfășurat acțiuni pentru prevenirea oricăror evenimente negative și asigurarea unui climat de ordine și siguranță publică.

Activităţile au fost desfăşurate în sistem integrat, împreună cu celelalte instituţii ale statului cu atribuţii în asigurarea ordinii şi liniştii publice, în principal pentru prevenirea faptelor antisociale și asigurarea intervențiilor rapide în situații de urgență, precum și pentru protejarea patrimoniului şi a drepturilor şi libertăţilor cetăţenilor, protejarea populației împotriva actelor de comerț ilicit, prevenirea evenimentelor produse prin utilizarea necorespunzătoare a articolelor pirotehnice, îndrumarea și controlul traficului rutier.”, transmite IPJ Argeș

Astfel, pe parcursul minivacanței, polițiștii de la arme, explozivi și substanțe periculoase, împreună cu polițiștii celorlalte structuri, au intensificat acțiunile de prevenire și combatere a evenimentelor cauzate de folosirea ilegală a articolelor pirotehnice, în cadrul acțiunii Foc de Artificii. În urma acestora, oamenii legii au aplicat o sancțiune contravențională, pentru utilizarea petardelor.

IPJ Argeș reamintește faptul că articolele pirotehnice de tip petardă nu sunt destinate a fi folosite în scop de divertisment, iar utilizarea necorespunzătoare a acestora se sancționează contravențional, cu amendă cuprinsă între 200 și 1.000 de lei.

Peste 700 de amenzi date de polițiștii argeșeni, în perioada minivacanței de 1 Decembrie!

De asemenea, oamenii legii au continuat acțiunile și pentru prevenirea și combaterea principalelor cauze generatoare de evenimente rutiere, în mod deosebit a conducerii sub influența alcoolului sau a substanțelor cu efect psihoactiv.

Astfel, în aceste zile au fost legitimate 2.677 de persoane, au fost verificate 2.137 de autoturisme și au fost efectuate 691 de testări cu aparatele etilotest sau Drugtest.

În urma acțiunilor, oamenii legii au aplicat 722 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de aproximativ 169.000 de lei.

De asemenea, în această minivacanță, au fost reținute, în vederea suspendării dreptului de circulație, 36 de permise de conducere și au fost retrase 43 de certificate de înmatriculare.

Totodată, au fost constatate 22 de infracțiuni, șapte dintre acestea la regimul rutier.

Potrivit IPJ Argeș, ziua cu cele mai puține abateri rutiere din această minivacanță a fost prima zi a acestei luni, 1 Decembrie.

În perioada minivacanței, ziua cu cele mai puține abateri rutiere a fost prima zi a acestei luni – 1 Decembrie, când au fost constatate 184 de sancțiuni la regimul circulației, cu o valoare totală de 58.000 de lei, precum și măsurile complementare de reținere a șase permise de conducere și a 13 certificate de înmatriculare.”, transmite IPJ Argeș

Foto: IPJ Argeș

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

Câmpulung: Tânăr drogat și fără permis, prins în timp ce conducea un moped neînmatriculat

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/daniela-neacsa/" target="_self">Daniela Neacșa</a>

Articol scris de Daniela Neacșa

Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, pasionată de fotografie și handmade.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: IPJ Argeș