Pitești: Minori de 13, 14 şi 15 ani, tâlhari la drumul mare! Una dintre victime, amenințată cu un cuțit

de | 17.09.2023 18:30 | Județean, Eveniment, Importante

Pe 15 septembrie, polițiștii din cadrul Biroului Investigații Criminale Pitești au continuat cercetările în două dosare penale, aflate sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești, privind săvârșirea infracțiunilor de tâlhărie calificată și tentativă de tâlhărie, și au identificat cinci minori, bănuiți de săvârșirea faptelor.

Primul dosar vizează doi minori de 13 ani din Pitești. În sarcina celor doi minori s-a reţinut faptul că, pe 14 septembrie, în jurul orei 13:30, aflându-se pe raza municipiului Pitești, au acostat doi tineri de 14 ani pe care i-ar fi amenințat cu acte de violență și i-ar fi controlat în buzunare și în ghiozdan, cu intenția de a le fura bunurile.

Din păcate, unuia dintre tineri i-au luat suma de 23 de lei.

Ulterior, au fost sesizați oamenii legii cu privire la evenimentul nefericit, iar minorii bănuiți de săvârșirea faptei au fost identificați.

Potrivit IPJ Argeș, cu privire la acest caz au fost sesizați și reprezentanții D.G.A.S.P.C. Argeș.

Tânăr de 19 ani, amenințat cu un cuțit de 3 minori!

Cel de-al doilea dosar penal vizează trei minori de 15, 14, respectiv 13 ani, toți din Pitești. În acest caz, oamenii legii s-au sesizat din oficiu, în urma unor informații apărute pe o rețea de socializare.

Potrivit cercetărilor efectuate de polițiști, pe 26 august, în timp ce se aflau în centrul Piteștiului, cei trei minori ar fi acostat un tânăr de 19 ani pe care l-au amenințat cu un cuțit pentru a le da banii pe care îi are la el.

Speriat, într-un final, acesta le-a achitat, cu cardul său, costul unei călătorii cu o trotinetă electrică.

Polițiștii s-au sesizat, din oficiu, în urma unor informații apărute pe o rețea de socializare și au stabilit faptul că, la data de 26 august a.c., în jurul orei 21:00, în timp ce se aflau în zona centrală a municipiului Pitești, trei minori de 15, 14, respectiv 13 ani, toți din Pitești, ar fi acostat un tânăr de 19 ani, pe care, prin constrângere morală, inclusiv prin amenințarea cu un cuțit, ar fi încercat să-i sustragă banii pe care îi avea asupra sa, dar, în final, l-ar fi determinat să le achite, cu cardul său, costul unei călătorii cu o trotinetă electrică.”, transmite IPJ Argeș

În urma cercetărilor efectuate, oamenii legii au reușit să îi identifice pe minorii bănuiți de săvârșirea faptei  și au fost duși la sediu pentru audieri.

În ambele cazuri, cercetările continuă, urmând ca, după efectuarea unor expertize de specialitate, să fie dispuse măsurile legale în consecință.

foto descriptiv româniatv.net

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

Incident șocant într-un autobuz din Pitești. O minoră a fost agresată sexual

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/daniela-neacsa/" target="_self">Daniela Neacșa</a>

Articol scris de Daniela Neacșa

Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, pasionată de fotografie și handmade.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Pitești