anchetaonline.ro

Ploi, frig și chiar ninsori de Florii. Cum va arăta vremea de Paște

de | 15.04.2022 16:05 | Lifestyle, Național, Știri

  • Vremea frumoasă se lasă așteptată în România.

 

După două zile cu soare, duminică, de Florii, temperaturile vor scădea cu până la 17-18 grade Celsius iar la munte va fi viscol și va ninge abundent.

Meteorologii anunță faptul că un val de aer polar va pătrunde în zona țării noastre începând de mâine seară prin Nord-Vestul și centrul țării.

Temperaturile încep să scadă, apar ploile, însă în zonele înalte va fi chiar lapoviță și ninsoare.

Se pare că există șanse ca prin dealurile din Muntenia și Transilvania să vedem zăpadă.

Momentan în zona țării noastre acționează o masă de aer cald. Temperatura va ajunge până la 27 de grade Celsius, în zona de est a țării noastre. În ceea ce privește celelalte zone din țară, temperaturile vor sări de 20 de grade Celsius.

Măine, 16 aprilie, maximele vor ajunge până la 25 de grade Celsius însă scăderea temperaturilor va fi bruscă pe parcursul zilelor de duminică și luni când maximele se vor încadra între 2-12 grade.

Ploi și vreme rece

Finalul acestei săptămâni va fi unul deosebit de rece pentru această perioadă iar ploile, ninsorile și intensificările de vânt vor spori senzația de frig.

 

Reprezentanții Administrației Naționale de Meteorologie anunță că temperaturile vor fi scăzute până pe data de 25 aprilie. După data aceasta valorile termice vor crește și se vor situa în jurul celor normale.

 

Ce spune directorul ANM, Elena Mateescu referitor la vremea de Paște.

 

Săptămâna viitoare va debuta prin valori de temperaturi ce vor caracteriza o vreme rece mai ales în regiunile extracarpatice, pentru că începutul săptămânii și mai ales primele două zile din nou valorile maxime se vor încadra între 3 și 12 grade.

Începând de miercuri, joi, vineri, vom conta din nou pe temperaturi ce vor depăși 18-19 grade în partea de sud vest a țării.

Până la sfârșitul săptămânii rămânem în același ecart al valorilor de temperatură.

Pentru ziua de Duminică, sărbătoarea Sfintelor Paști, vom avea de asemenea temperaturi cuprinse între 10 până la 18-19 grade”, a precizat directorul ANM la Antena 3.

 

 


Citește, de asemenea, pe anchetaonline.ro :

 

 

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/dana-andrei/" target="_self">Dana Andrei</a>

Articol scris de Dana Andrei

Editor și autor de content media, cu experiență în presa online, PR și în promovare social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Comunicare.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: ANM