Programul Noua Casă 2023 -a început! Condiții de achiziționare a unei locuințe

de | 16.02.2023 11:07 | Știri, Economic, Lifestyle, Național

  • Programul Noua Casă a început!

 

Persoanele care vor să acceseze programul Noua Casă, trebuie să știe că sunt anumite condiții care trebuiesc îndeplinite.

Condițiile pentru a cumpăra o locuință prin creditul garantat de stat sunt următoarele:

  • cei care aplică pentru prima casă trebuie să nu dețină în proprietate o locuință
  • în cazul în care dețin o locuință aceasta nu trebuie să depășească 50 m²
  • locuința deținută să nu fi fost cumpărată printr-un alt program garant de stat

Dacă aceste condiții sunt îndeplinite urmează achiziționara iar ceea ce trebuie să știe cumpărătorii este că primul prag este de 70.000 €.

Trebuie menționat că avansul cerut pentru apartamentele care se încadrează în acest preț este de 5%.

noua casă

Persoanele care doresc să achiziționeze apartamente mai scumpe de 70.000 € dar care nu depășesc suma de 140..000 €, pentru acestea avansul cerut va fi de 15%.

Bineînțeles că se pot achiziționa și apartamente mai scumpe de 140.000 €, dar cei care optează  pentru locuințe de acest gen, trebuie să completeze diferența din banii proprii.

Important de precizat este faptul că persoanele care cumpără o locuință prin programul Noua Casă, timp de cinci ani de zile nu au voie să o vândă iar dacă se gândesc să o închirieze, trebuie mai întâi să primească acordul băncii și a Ministerului Finanțelor.

Mai multe informații puteți afla accesând site-ul Fondului Național de Garantare a Creditelor pentru Întreprinderile Mici și Mijlocii 

 

Foto descriptiv

 

 


Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

 

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/dana-andrei/" target="_self">Dana Andrei</a>

Articol scris de Dana Andrei

Editor și autor de content media, cu experiență în presa online, PR și în promovare social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Comunicare.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte:

Ultimele articole