anchetaonline.ro

Proiect adoptat de Senat! Minorilor le este interzis fumatul în spații publice!

de | 06.02.2023 20:08 | Știri, Național, Politic

În cursul zilei de astăzi, luni, 06 februarie, un nou proiect a fost adoptat de către Senat. Astfel, propunerea legislativă de modificare a Legii 349/2002 prevede prevenirea şi combaterea efectelor consumului produselor din tutun prin care fumatul este interzis minorilor în locurile publice, transmite Agerpres, potrivit Digi24.

Ședința a fost condusă de preşedintele interimar al Senatului, Alina Gorghiu, care a condus şedinţa de luni a plenului.

Propunea legislativă susține că „interzicerea consumului de tutun persoanelor care nu au împlinit vârsta de 18 ani în următoarele locuri publice: drumuri publice, parcuri, stadioane şi terenuri sportive, instituţii culturale, săli de spectacole, instituţii sau unităţii economice, mijloace de transport, autogări, gări şi aeroporturi de stat şi private şi în unităţile de învăţământ public sau privat, precum şi pe o rază de 200 m în jurul acestora”, conform sursei citate.

Legislaţia din România nu conţine prevederi prin care să fie sancţionat consumul produselor din tutun de către minori şi drept urmare eforturi autorităţilor cadrelor didactice şi persoanelor implicate în prevenirea şi combaterea consumului produselor din tutun fumatului de către această categorie sunt lipsite de rezultate”, se arată în proiectul de act normativ iniţiat de un grup de parlamentari PSD.

Propunerea legislativă va fi dezbătută de Camera Deputaţilor, for decizional în acest caz.

 

Foto descriptiv.

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

Furt în Pitești! Un puști de 17 ani a spart un magazin și a furat telefoane mobile

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/raluca-balasa/" target="_self">Raluca Bălașa</a>

Articol scris de Raluca Bălașa

Studentă a Facultății de Științe ale Educației, Științe Sociale și Psihologie, Jurnalism, pasionată de fotografie și content media, voluntară în cadrul redacției UPIT Media.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: